Styrka och kraft ur sömnen, Go sömn vid

8,10 € OVH: 31,90 €
Tilattavissa
SKU
9789516078628
Professor Sirkka-Liisa Kivelä berättar hur sömnen ändrar sin karaktär då man blir äldre och om den normala sömnen hos äldre personer, om orsakerna till sömnlöshet och andra sömnstörningar, om de undersökningar som behövs för att konstatera dessa samt om de medicinfria behandlingsformerna och även om mediciner mot sömnlöshet.
Sirkka-Liisa Kivelä visar metoder för avvänjning av benzodiazepiner eller mediciner som inverkar på likartat sätt och beskriver den positiva inverkan som medicinavvänjningen har beträffande själslig spänst, balans och sömnkvalitet.


Boken innehåller förträffliga exempel på sömnlöshet och övriga sömnstörningar, behandlingen av dessa samt positiva effekter av läkemedelsavvänjning.


Sirkka-Liisa Kivelä är specialiserad inom allmänmedicin och geriatri och professor i allmänmedicin. Hon har skrivit talrika vetenskapliga och lättlästa artiklar samt läroböcker.


Boken har översatts från finska till svenska av ML, specialisten i allmänmedicin, familjeläkaren Henrik Appelqvist och ciceron Tom Appelqvist.

Lisätietoja
Kirjailija / Artisti Sirkka-Liisa Kivelä
Formaatti nid. 174s
Julkaisuvuosi, julkaisija 2007 Kirjapaja
Copyright 2019