Jeesus – mies myyttien takana (e-kirja)

25,90 €
Varastossa
SKU
KVE-9789524957373

Jeesus – mies myyttien takana

Teos on ensimmäinen suomalainen uskontotieteellinen tutkimus historian Jeesuksen elämästä ja persoonasta.

Ostamasi e-kirja toimitetaan sinulle tilauksessa antamaasi sähköposti-osoitteeseen. 

Links

Uuden testamentin evankeliumeja lähestytään sakraalibiografioina, jotka myyttisin aihelmin ja symbolein kertovat merkityksistä, joita Jeesuksen seuraajat Mestariinsa liittivät.

Evankeliumien Jeesus on tyypillinen heeros, joita esiintyy kaikkien uskontojen mytologioissa. Neitseestäsyntymisen, ylösnousemuksen ja muiden myyttisten aihelmien takaa teos hahmottaa kuvaa historian Jeesus Nasaretilaisesta.

Hän oli saarnaaja ja parantaja, joka syntyi vähän ennen ajanlaskumme alkua ja joka yhteiskuntarauhaa uhkaavana kansanvillitsijänä teloitettiin vuonna 30 Jerusalemissa.Hän julisti rajatonta lähimmäisenrakkautta ja puolusti myös teoillaan "syntisiä" ja muita syrjäytyneitä.

Historian Jeesus haastoi aikansa juutalaisuutta uudistumaan, mutta Maailman Vapahtajana hän ei esiintynyt. Vasta paavalilais-johannekselainen hellenistisen filosofian sävyttämä teologia synnytti kristinuskon.

Teos on suunnattu kirkkojen työntekijöille, uskonnonopettajille, yliopisto-opiskelijoille ja muille kristinuskon synnystä kiinnostuneille.

Lisätietoja
ISBN 9789524957373
Book Type e-book
Kirjailija / Artisti Raimo Harjula
Formaatti PDF
Julkaisuvuosi, julkaisija 2012 Gaudeamus
Copyright 2019