Valamon vanhuksen kirjeitä

21,00 €
Varastossa
SKU
9789525495263
Ordodoksisen kirjallisuuden klassikko. Teos sisältää 117 Isä Johanneksen lähettämää kirjettä hengellisille lapsilleen.

Klassikkoteos Valamon vanhuksen kirjeitä sisältää 117 skeemaigumeni Johanneksen hengellisille rippilapsilleen lähettämää kirjettä. Kirjeissä hän lempeästi rohkaisee ja opastaa kaitsettaviaan. Isä Johannes perustaa ohjeensa Raamattuun ja pyhien isien kirjoituksiin. Isä Johannekselle usko ja elämä ovat yhtä.

Skeemaigumeni Johannes syntyi 1873 Moskovan pohjoispuolella sijaitsevassa Tverin kylässä. Hän tuli Valamoon ensimmäisen kerran 1800-luvun lopulla ja monien vaiheiden jälkeen hänet valittiin Valamon luostarin rippi-isäksi talvisodan aattona vuonna 1938. Valamon vanhus kuoli luostarissaan Heinävedellä kesällä 1958.

Valamon vanhuksen kirjeitä on ortodoksisen hengellisen kirjallisuuden klassikko. Kirjassa julkaistavat kirjeet ovat luonnollisesti vain osa siitä kirjeenvaihdosta, jota Isä Johannes kävi hengellisten lastensa kanssa. Valamon vanhus kirjoittaa lohdutuksesta ja varoittaa rippilapsiaan ylpeydestä ja tuomitsemisesta. Kirjeidensä kautta skeemaigumeni Johanneksen hengelliset opetukset saavuttavat ihmisiä laajalti yhä tänäkin päivänä ja vuosikymmeniä vanhat tekstit yllättävät ajankohtaisuudellaan.

Valamon vanhuksen kirjeitä -teoksen on suomentanut arkkipiispa Paavali.
8. painos

Lisätietoja
Kirjailija / Artisti Isä Johannes, Skeemaigumeni Johannes
Formaatti sid. 256 s.
Julkaisuvuosi, julkaisija 9.painos 2021 Valamon luostari
Copyright 2019