Vaellus pyhiin - Ristisaattoja idän ja lännen rajalla, Sacred Jorneys - Orthodox Processions in Eastern Finland

15,90 € OVH: 34,90 €
Varastossa
SKU
9789522888549
Kuvitettu teos esittelee Pohjois-Karjalan vanhaa ristisaattoperinnettä, jota on aktiivisesti elvytetty 1980-luvulta lähtien.

Vaellus pyhiin - Ristisaattoja idän ja lännen välillä esittelee sanoin ja kuvin Pohjois-Karjalan ortodoksista ristisaattoperinnettä idän ja lännen rajapinnassa. Teoksessa yhdistyvät kiehtovalla tavalla luonnonläheisyys, hengellisyys ja ruumiillisuus. Kansainvälistä lukijaa ajatellen kirjassa on mukana englanninkieliset tekstit.

Pyhiinvaellus on maailman vanhimpia matkailun muotoja. Pyhiinvaellus on hengellinen kokemus, mutta myös matka paikalliseen kulttuuriin, luontoon ja historiaan. Pohjois-Karjalassa on 1980-luvulta asti elvytetty ortodoksista ristisaattoperinnettä. Ristisaaton osallistujat vaeltavat paikasta toiseen ikoneita kantaen. Ikonin edustama pyhä siunaa ihmiset ja eläimet reitin varrella. Vaellusristisaatto voidaan tehdä jalan, pyörällä, hiihtäen ja soutaen, ja niihin osallistuu ihmisiä monenlaisista taustoista. 

Hanna Hentinen on valokuvaaja ja uskontotieteilijä. Hän on kuvannut Pohjois-Karjalan ristisaattoja jo lähes 30 vuoden ajan. Akatemiaprofessori Elina Vuola johtaa Ruumiillinen uskonto -tutkimushanketta Helsingin yliopistossa. Teoksen muut kirjoittajat ovat Helena Kupari ja Auli Leskinen.

Lisätietoja
Kirjailija / Artisti Hanna Hentinen, Elina Vuola (toim.)
Formaatti sid. 176 s.
Julkaisuvuosi, julkaisija 2018 Kirjapaja
Copyright 2019