Kohtaamattomuus

26,00 €
Varastossa
SKU
9789523990340

Kohtaamattomuus on lääkärin puheenvuoro omakohtaisista kokemuksista erilaisten ihmisen kanssa Suomessa ja ulkomailla.

Kirjassaan Kohtaamattomuus lääkäri ja kirjailija Anneli Vainio kertoo kokemuksistaan vanhusten, kivuista kärsivien ja kuolevien parissa Suomessa, aids- ja ja syöpäpotilaiden parissa Kambodžassa ja compagnonien, asunnottomien työtovereiden kanssa Emmauksessa Ranskassa. Hän kertoo, mitä ajatuksia kohtaamiset ja kohtaamattomuudet ovat herättäneet elämän varrella, yön pimeinä hetkinä.

Varsinainen kohtaamattomuus tapahtuu Suuren Tuntemattoman kanssa. Se seisoo taustalla vaitonaisena ja vaiettuna nimenomaan silloin, kun sairaudesta on kysymys. Pelkomme on yhteinen, ja pohjimmiltaan koko järjestelmä on rakennettu kuolemanpelon hallitsemiseksi. Pelko, passiivisuus ja hiljaisuus jatkavat ja vahvistavat huonoa kohtelua, väkivaltaa ja piittaamattomuutta sairaaloissa ja niiden ulkopuolella. Meidän täytyy löytää, kerjätä, lainata, varastaa tai keksiä sanat ja oikeat äänensävyt hiljaisuuden rikkomiseksi. Se voidaan tehdä työssä ja sen ulkopuolella, ihmisten kesken sekä taiteen, musiikin ja kirjallisuuden maailmassa. Kohtaaminen on kohti katsomista.

Anneli Vainio (s. 1947) on anestesiologian erikoislääkäri, lääketieteen tohtori, kivunhoidon asiantuntija ja kirjailija. Hän on kirjoittanut useita matkateoksia ja tietokirjoja kivunhallinnasta, mm. kirjan Kotini on linnani - Elämää Etelä-Ranskassa
Lisätietoja
Fyysinen koko 216 x 152 mm
Kirjailija / Artisti Anneli Vainio
Formaatti Sid. 231s.
Julkaisuvuosi, julkaisija 2023 Enostone
Tästä kiinnostuneet katsoivat myös
Copyright 2019