Kirjakääröistä digiraamattuun - Pyhän tekstin idea, muoto ja käyttö

28,00 €
Varastossa
SKU
9789519217772

Kirjakääröistä digiraamattuun - Pyhän tekstin idea, muoto ja käyttö sisältää monitieteellisen artikkelikokoelma pyhistä teksteistä.

Kirjakääröistä digiraamattuun - Pyhän tekstin idea, muoto ja käyttö

Pyhiä tekstejä pidetään erityisinä ja arvokkaampina kuin muita tekstejä. Niillä katsotaan olevan voimaa muuttaa ihmisen elämää. Pyhiin teksteihin uskotaan kätkeytyvän tietoa, jota on vaikea tavoittaa muulla tavoin. Tekstin pyhyys riippuu ennen kaikkea yhteisöstä, joka antaa sille erityisen aseman ja välittää uskon tekstin pyhyyteen sukupolvelta toiselle.

Tämä monitieteellinen artikkelikokoelma tarjoaa sekä teoreettista pohdintaa tekstien pyhyydestä että tapausesimerkkejä eri uskontoperinteistä. Teoksessa tarkastellaan, miten erilaiset tekstit ovat historiallisesti päätyneet pyhinä pidettyihin kokoelmiin ja miksi toiset jääneet niiden ulkopuolelle. Pyhät tekstit eivät erityisyydestään huolimatta ole muuttumattomia, mikä näkyy kokoelmien rajojen liukuvuudessa ja käsikirjoitusten eroissa. Uusia näkökulmia avautuu myös, kun tutkitaan pyhien tekstien aineellisia ja aineettomia ulottuvuuksia sekä tekstien konkreettista käyttöä nykyajan uskonnollisissa yhteisöissä ja uskontodialogissa.

Asiantuntijoina on teologeja ja uskonnontutkijoita eri aloilta. Teos haastaa lukijansa eri uskontoperinteiden vertailevaan tarkasteluun arvostavassa hengessä.

Lisätietoja
Kirjailija / Artisti Jutta Jokiranta, Nina Nikki
Formaatti NId. 537s.
Julkaisuvuosi, julkaisija 2021 Suomen Eksegeettinen Seura
Copyright 2019