Keho - Matkoja ikään, mieleen ja minuuteen

30,50 € OVH: 33,90 €
Varastossa
SKU
9789523545540

Laura Kolbe kirjoittaa omakohtaisessa teoksessaan rehellisesti naisen ikääntymisestä ja muuttuvasta kehosta - muutoksesta, joka vaatii sopeutumista ja rehellisyyttä itseä kohtaan.

Ikääntyvä keho kerto muistoistamme, uskomuksistamme ja kaikesta siitä, mistä minuutemme muodostuu.

 

Yhtenä päivänä sen yhtäkkiä huomaa: keho, joka on ollut vuosikymmeniä luotettu, hyvätapainen kumppani, ei ole enää entisensä. Siitä on tullut kankeampi ja vaativaisempi. ”Säihkyvän” on korvannut ”kypsä”, ja harmaa on alkanut merkitä jo muutakin kuin sävyä kampaajan värikartalla.

Laura Kolbe kirjoittaa omakohtaisessa teoksessaan rehellisesti naisen ikääntymisestä ja kehosta, jonka muuttumista ei voi väistää ahkerimmallakaan huolenpidolla. Paitsi jumppaa, laatukosmetiikkaa ja ”tarkoituksenmukaisiksi” kutsuttuja tunikoita, muutos vaatii sopeutumista ja rehellisyyttä itseä kohtaan.

Suhde omaan kehoon ja ikään ovat perustavanlaatuisia, intiimejä koordinaattejamme maailmassa. Niissä on kuitenkin myös paljon jaettua, aiemmilta sukupolvilta ja ympäristöstä omaksuttua. Siksi ikääntyvä keho kertoo myös muistoistamme, uskomuksistamme ja kaikesta siitä, mistä minuutemme muodostuu.

Laura Kolbe on Euroopan historian professori Helsingin yliopistossa. Hän on kirjoittanut lukuisia teoksia historian ja kulttuurin aihepiireistä, mm. Koti, katu, kortteli (2018) ja Nykyajan nainen (2016) sekä yhdessä Katriina Järvisen kanssa mm. Sopivia ja sopimattomia (2019) ja Luokkaretkellä hyvinvointiyhteiskunnassa (2007).

Lisätietoja
Kirjailija / Artisti Laura Kolbe
Formaatti Sid. 213s.
Julkaisuvuosi, julkaisija 2022 Kirjapaja
Tästä kiinnostuneet katsoivat myös
 1. Pöytä yhdelle
  Pöytä yhdelle
  27,90 € OVH: 32,90 €
 2. Muistisairaan maailma (selkokirja)
  Muistisairaan maailma (selkokirja)
  39,70 € OVH: 45,00 €
 3. Miten saisin nukutuksi?
  Miten saisin nukutuksi?
  20,70 € OVH: 23,00 €
Copyright 2019