Kaksi Johannesta - Valtakunta etsii taistelijoita

23,90 € OVH: 29,00 €
Tilattavissa
SKU
9789518889512

Kaksi Johannesta - valtakunta etsii taistelijoita -kirja sisältää Johannes Kastajan ja apostoli Johanneksen elämäkerran. Kaksi täysin erilaista miestä taistelivat kumpikin omalla tavallaan Jumalan valtakunnan puolesta.

 

Johannes Kastaja oli huippusuosittu parannussaarnaaja, joka valmisti tietä Jeesukselle, nuhteli kuningas Herodesta aviorikoksesta, heitettiin vankilaan ja jo kolmikymmentävuotiaana sai maksaa hengellään uskollisuudestaan Jumalan sanalle.

Apostoli Johanneksen tekstit tunnemme hyvin, mutta emme ehkä ole miettineet, millainen tuo Jeesuksen rakkain opetuslapsi oli ihmisenä. Miten ihmeessä ”ukkosenjylinän pojasta” tuli rakkauden apostoli?

Kaksi Johannesta -kirjan varsinainen päähenkilö on Herra Jeesus Kristus, jota seurataan hänen rakkaimman opetuslapsensa silmin Jordanin kastepaikalta ristin juurelle ja tyhjälle haudalle. Apostoli Johannes jatkaa toimintaansa Jerusalemin alkuseurakunnan pylväänä, Neitsyt Marian huoltajana, Jeesuksen elämäkerran kirjoittajana, Vähän Aasian maakunnan kristittyjen kunnioitettuna ”vanhimpana” ja lopulta vankina Patmoksella, kunnes kuolee 90-vuotiaana vanhuuteen.

Kaksi Johannesta on kaksoiselämäkerta, joka pohjautuu eri evankeliumien kertomuksiin, Apostolien tekoihin ja kirkkoisien teksteihin.

Kirjailija Mailis Janatuinen (FM, TM) on tullut tunnetuksi Raamatun henkilöitä käsittelevistä teoksistaan. Hänen Valtakunta etsii taistelijoita -sarjassaan ovat ilmestyneet mm. kirjat Paavali, Mooses ja Salomo.

Lisätietoja
Kirjailija / Artisti Mailis Janatuinen
Formaatti Sid. 232s.
Julkaisuvuosi, julkaisija 2023 Perussanoma
Copyright 2019