Irja Askola - Elämäkerta

18,50 € OVH: 34,90 €
Varastossa
SKU
9789523542471

Irja Askola - Elämäkerta

Teos seuraa Askolan polkua vasemmistolaisesta yksinhuoltajaperheestä kansainvälisille areenoille ja lopulta kirkon ykkösnaiseksi. Kirja luo intiimin kuvan ihmisestä, joka on aina puhunut tasa-arvon puolesta ja löytänyt yleisönsä myös runoilijana.

 

Syyskuussa 2010 murtui lasikatto, joka oli estänyt monen lahjakkaan naisen etenemisen urallaan: Irja Askola vihittiin piispaksi ensimmäisenä naisena Suomessa. Tapaus sai paljon mediahuomiota, ja vuosien varrella piispa sai osakseen niin iloa ja innostusta kuin kritiikkiä ja ruokotonta vihapostia.

Irja Askolan ura sijoitetaan kontekstiin, jossa yhteiskunta ja kirkko kulkevat yhtenäiskulttuurista kohti moniarvoista eurooppalaista yksilökulttuuria. Teos luo intiimin kuvan ihmisestä, joka on aina puhunut tasa-arvon puolesta ja löytänyt yleisönsä myös runoilijana.

Valtiotieteiden lisensiaatti Anne Mattsson on tieto- ja oppikirjailija, historiantutkija ja -opettaja. Hän on erikoistunut naisten elämäntarinoihin ja kirjoittanut aiemmin Sylvi Kekkosen, Seela Sellan ja Tellervo Koiviston elämäkerrat.

Lisätietoja
Kirjailija / Artisti Anne Mattsson
Formaatti Sid. 400 s.
Julkaisuvuosi, julkaisija 2021 Kirjapaja
Tästä kiinnostuneet katsoivat myös
Copyright 2019