Ilmoitus, kirkko ja etiikka - Dietrich Bonhoefferin teologia

24,00 €
Varastossa
SKU
9789527272060

Minkälainen merkitys Dietrich Bonhoefferin ajattelulla on kirkkojen elämään ja koko yhteiskuntaamme tänään?

Teoksen avaama tutkimus on ensimmäinen suomenkielinen Dietrich Bonhoefferin teologian ja elämäntyön kokonaisesitys.

Tämä tutkimus on ensimmäinen suomenkielinen Dietrich Bonhoefferin teologian ja elämäntyön kokonaisesitys. Tutkimusta ohjaa kysymys, millainen merkitys Bonhoefferin ajattelulla on tänään. Kirja tutustuttaa paitsi modernin teologian keskeisiin aiheisiin myös ajankohtaisiin teologiaa ja etiikkaa koskeviin teemoihin: aiheina ovat uskontojen ja ideologioiden kohtaaminen, yksilöä kunnioittavan yhteisöllisyyden etsintä ja kirkon tehtävän hahmottaminen ajan haasteiden ristipaineessa.

Dietrich Bonhoeffer (1906–1945) kuuluu 1900-luvun merkittävimpiin luterilaisiin ja ekumeenisiin teologeihin. Häntä on pidetty ehkä huomattavimpana Martti Lutherin teologian tulkitsijana ja päivittäjänä modernilla ajalla. Bonhoefferin vaikutus säteilee edelleen niin kirkkojen elämään kuin yhteiskunnalliseen keskusteluun eri puolilla maailmaa.

Dosentti Tomi Karttunen on Bonhoefferistä väitellyt teologi, joka työskentelee Suomen ev.lut. kirkon Kirkkohallituksen ulkoasiain osastossa ekumenian ja teologian johtavana asiantuntijana.

Lisätietoja
Kirjailija / Artisti Tomi Karttunen
Formaatti Nid. 289 s.
Julkaisuvuosi, julkaisija Suomalainen Teologinen Kirjallisuusseura 2020
Tästä kiinnostuneet katsoivat myös
Copyright 2019