Ikkuna pyhyyteen - Ekumeeninen ikonikirja

Tarjoushinta 13,90 € Norm. hinta 29,00 €
Varastossa
SKU
9789525823448
Kuvateos on ikonimaailman yleisesitys, jonka valikoima koostuu keskeisimmistä kristillisistä kuva-aiheista
Kirjan tekstit ovat Suomen Ekumeenisen Neuvoston kahden jäsenen kirjoittamia. Hämeenlinnalainen ortodoksinen uskonnonopettaja Marianne Kantonen on laatinut ikonien selitystekstit ja oululainen luterilainen pastori Veijo Koivula on kirjoittanut mietiskelytekstit kuvien ja niiden raamatullisen sanoman pohjalta.

Kuvateos on ikonimaailman yleisesitys, jonka valikoima koostuu keskeisimmistä kristillisistä kuva-aiheista. Kirjassa on 15 Kristukseen ja pelastushistorian tapahtumiin liittyvää ikonia. Lisäksi on kolme ikonia Neitsyt Mariasta ja hänen vanhemmistaan, kolme Kristuksen edelläkulkijoiden, profeettojen ikonia sekä kuusi evankelistojen ja apostolien ikonia.

Persoonallisina esimerkkeinä kirjassa on myös kirjan tekijöiden ja kustantajan taivaallisten esirukoilijoiden ikonit Eevasta, Mariamnesta, Filadelfoksesta ja Tuomaasta.

Ikonit ovat ikkunoita pyhyyteen, Jumalan maailmaan. "Kaikilla näillä kuvilla on sama tähtäyspiste: että uskoisimme sen lupauksen sanan, joka Raamattuun ja erityisesti evankeliumeihin on kirjoitettu. Se on ilon, toivon, lohdutuksen, armon ja anteeksiantamuksen sana", tekijät kirjoittavat.

Lisätietoja
Fyysinen koko 227 mm x 227 mm x 15 mm
Kirjailija / Artisti Kantonen Marianne, Koivula Veijo, Zitting Eeva
Formaatti sid. 143 s.
Julkaisuvuosi, julkaisija 2012 Väylä-kirjat
Copyright 2019