Hymnarium - Latinalais-suomalainen hymnikirja

31,90 € OVH: 35,00 €
Tilattavissa
SKU
9789527375945

Hymnarium: Latinalais-suomalainen hymnikirja -Hymnarium Latino-Fennicum

Syksyllä 2013 tehtiin Hymnologian ja liturgiikan seuralle aloite latinalais-suomalaisen hymnikirjan laatimiseksi. Aloitteen tekijät kokivat, että keskiaikaisten hymnien kääntäminen suomen kielelle olisi luontevaa jatkoa niille toimille, joita kirkkomme jumalanpalvelusuudistuksessa oli tehty perinteisten rukoushetkien edistämiseksi.

Nyt ilmestyvä Hymnarium - Latinalais-suomalainen hymnikirja tarjoaa uutta sisältöä ja hengellisiä aarteita seurakuntien jumalanpalveluselämään, erityisesti rukoushetkiin. Sillä on annettavaa kirkkomuusikoiden ja teologien peruskoulutukseen ja sen toivoisi tulevan käyttöön kanttorien ja pappien täydennyskoulutuksessa, kuorotoiminnassa sekä ekumeenisissa tilanteissa.

 

Kirja sisältää laajat johdanto- ja liiteosiot hymnien teologiasta ja käytöstä jumalanpalveluselämässä, lähteistä, tekstiviitteistä jne. sekä kirkkovuoden mukaan järjestetyt hymnit, hymnit eri viikonpäiville ja muistopäiville, antifonit ja responsoriot, sekvenssit sekä vaihtoehtoiset hymnisävelmät. Mukana myös Paul Gerhardtin PASSIONS-SALVE kärsivän Kristuksen jäsenille.

 

Lisätietoja
Fyysinen koko 175 x 245 x 35 mm
Kirjailija / Artisti Osmo Vatanen, Jorma Hannikainen, Tuomo Nikkola, Samppa Asunta, Pekka Kivekäs (toim.)
Formaatti Sid. 350 s.
Julkaisuvuosi, julkaisija 2021 Väyläkirjat
Copyright 2019