Hengellinen työ - Työn politiikka kristillisissä liikkeissä

29,90 € OVH: 32,90 €
Varastossa
SKU
9789517689328

Hengellinen työ - Työn politiikka kristillisissä liikkeissä

Teos on neljäs ja viimeisen osa Aini Linjakummun laajaa tutkimuskokonaisuutta, joka käsittelee vallankäyttöä, hallintaa ja yhteisöllisyyttä uskonnollisissa liikkeissä.

Uskonnolliset liikkeet eivät elä pelkästään sanasta ja opista vaan niiden olemassaolon ytimessä on työntekeminen esimerkiksi talkoiden, sananjulistamisen, raamattuluokkien pitämisen ja varainkeruun muodossa. Hengellinen työ on työtä, jota tehdään uskonnollisten liikkeiden piirissä. Se ylläpitää liikkeitä ja takaa niiden jatkuvuuden määrittäen liikkeisiin kuuluvien ihmisten elämää, luoden yhteisöllisyyttä ja jäsentäen liikkeiden suhteita ulkopuoliseen maailmaan.

Kirjassa tutkitaan Jehovan todistajien ovelta-ovelle julistamistyötä, vanhoillislestadiolaisuuden talkootyötä ja amissien maanviljelystyötä. Lisäksi tarkastellaan liikkeiden suhdetta palkkatyöhon, joka usein sisältää myös huomattavan määrän hengellisiä merkityksiä. Työn tutkimisen avulla päästään kiinni hallinnan tematiikkaan: työlle annettavien merkitysten kautta harjoitetaan liikkeiden sisäistä hallinnallisuutta, joka ohjaa ja määrittää ihmisten käyttäytymistä ja toimintaa.

Lisätietoja
Kirjailija / Artisti Aini Linjakumpu
Formaatti Nid. 184 s.
Julkaisuvuosi, julkaisija Vastapaino 2021
Tästä kiinnostuneet katsoivat myös
Copyright 2019