Etiikka

25,20 € OVH: 28,00 €
Tilattavissa
SKU
9789523450233
Benedictus de Spinozan pääteos Etiikka on kenties filosofin historian vaikuttavin yritys yhdistyy kaksi hyvin erilaista maailmankatsomusta - uskonnollinen ja tieteellinen.

Uuden ajan tärkeimpiin filosofeihin lukeutuvan Benedictus (Baruch) de Spinozan (1632-1677) aikaan tieteissä oli tapahtumassa suuri käänne, ja filosofia etsi vastauksia myös uudenlaisen tieteen herättämiin kysymyksiin. Spinoza pyrki rakentamaan geometrisen mallin mukaisesti metafyysisen järjestelmän, joka vastaisi rationalistisen filosofian vaatimuksia mutta sisältäisi myös uskonnollisista käsityksistä kaiken järjellä perusteltavissa olevan.

Spinozan pääteos Etiikka on yksi eurooppalaisen kulttuurin kivijaloista. Teos käsittelee Jumalaa ja maailmaa, ihmisen intohimoja sekä ymmärryksen rajoja ja mahdollisuuksia. Jos kaikki tapahtuu kausaalilakien mukaisesti, mitä sijaa jää etiikalle? Mitä tarkoittaa kysymys hyvästä ja pahasta, ja mitä merkitystä on arvoilla, hyveillä ja ihanteilla? Etiikassa Spinoza kiteyttää näkemyksensä hyveiden mukaan elämisestä ja onnellisuuden saavuttamisesta.

Alun perin vuonna 1994 ilmestynyt suomennos julkaistaan nyt uudessa asussa.

Lisätietoja
Fyysinen koko 210 mm x 142 mm x 21 mm
Kirjailija / Artisti Benedictus de Spinoza
Formaatti Nid. 319 s.
Julkaisuvuosi, julkaisija 2019 Gaudeamus
Tästä kiinnostuneet katsoivat myös
Copyright 2019