Elävä rukous

29,00 €
Tilattavissa
SKU
9789526895413
Metropoliitta Anthonyn persoonallisen kristiillisyyden juuret ovat syvällä idän ortodoksisessa traditiossa. Siitä ammentaessaan hän avaa monelle läntiselle lukijalle uuden näkökulman rukouksen maailmaan.

Elävä rukous on Surožin arkkipiispa Anthony Bloomin puheenvuoro rukouselämästä ja siinä edistymisestä.

”Rukous merkitsee minulle yhteyttä”, tekijä kirjoittaa alkusanoissaan.”Siksi esipuheena tälle rukousta käsittelevälle kirjalle haluaisin ilmaista varmuuteni sellaisen Jumalan todellisuudesta, jonka kanssa voi syntyä yhteys. Sitten pyytäisin lukijaa suhtautumaan Jumalaan kuin lähimmäiseen, persoonaan, ja pitämään tätä suhdetta samanlaisena kuin suhdetta veljeen tai ystävään. Tämä on mielestäni olennaista.”

Elävä rukous -kirjan luvut käsittelevät rukouksen olemusta, Herran rukousta, Bartimaioksen rukousta, mietiskelyä ja palvontaa, vastauksetta jäänyttä rukousta, Jeesuksen rukousta, askeettista rukousta sekä hiljaisuuden rukousta. Epilogin aiheena on rukous aloittelijoille.

Anthony Bloom (1914-2003) opiskeli Ranskassa lääkäriksi ja väitteli lääketieteen tohtoriksi vuonna 1943. Kiinnostus ortodoksiseen teologiaan oli kuitenkin herännyt jo toisen maailmansodan kynnyksellä Pariisissa. Munkiksi hänet vihittiin vuonna 1943 ja papiksi vuonna 1948. Papiksi vihkimisen jälkeen hän siirtyi Ranskasta Englantiin, jossa hän palveli ensin pappina ja vuodesta 1958 lähtien piispana. Metropoliitan arvoon hänet korotettiin vuonna 1965. Metropoliitta Anthonyn kirjoista on suomennettu Elävän rukouksen lisäksi Tuhlaajapojan paluu, Rukouskoulu sekä Jumala ja ihminen.

Lisätietoja
Kirjailija / Artisti Surožin arkkipiispa Anthony Bloom
Formaatti Nid. 143 s.
Julkaisuvuosi, julkaisija 2018 Ortodoksinen Veljestö ry
Copyright 2019