Apteekkari Melchior ja Pilatuksen evankeliumi, kovakantinen

26,90 € OVH: 32,00 €
Varastossa
SKU
9789523513341

Murhamysteeri keskiajan Tallinnasta.

Apteekkari Melchior ja Pilatuksen evankeliumi kertoo Tallinnasta syksyllä vuonna 1433. Aatelismies ja vasalli Hunold Metsentaken ottaa yhteyttä apteekkari Melchioriin ja pyytää apua. Syytön mies - hänen poikansa - on pelastettava teloitukselta, ja kahden aatelissuvun verikoston kierre on katkaistava. Melchiorin on muutettava Toompealle mahtavan ritarin Detmar von Wenthusenin taloon, jossa on hiljattain murhattu nuori aatelismies julmalla tavalla. Metsentaken uskoo, että oikea syyllinen elää yhä vapaana Wenthusenin talon kunnianarvoisena asukkaana.

Tehtävä on vaarallinen, mutta Melchior ottaa sen vastaan. Hän huomaa pian, että Wenthusenin taloon kätkeytyy paljon salaisuuksia, joista yksi voi liittyä Pilatuksen evankeliumina tunnettuun pahamaineiseen ja himoittuun kirjaan. Rikosta selvittäessään hän ajautuu keskelle ritarikuntien keskinäisiä riitoja, joissa kilpaillaan koko maailman herruudesta.

Samaan aikaan Lyypekissä ja Hampurissa Melchiorin poika saa selville Wakenstedein suvun kirouksen arvoituksen ja pääsee salaperäisen alkemistin Benedictus Bremerin oppilaaksi.

Aatelisten, munkkien ja konnien vanhaan Tallinnaan sijoittuva rikosromaanisarja vie lukijansa keskiajan pimeälle puolelle.

Indrek Hargla (s. 1970) on virolaisen dekkari- ja fantasiakirjallisuuden suurimpia nimiä. Rikkaan mielikuvituksensa vuoksi ihailtu kirjailija on saanut kotimaassaan useita kirjallisuuspalkintoja, ja myös Suomen Dekkariseura ry on myöntänyt hänelle ulkomaisen jännityskirjallisuuden kunniakirjan. Pilatuksen evankeliumi on apteekkari Melchiorista kertovan historiallisen dekkarisarjan itsenäinen seitsemäs osa. Kirjasarjaan pohjautuvan elokuvatrilogian ensimmäinen osa ilmestyy syksyllä 2021.

Lisätietoja
Kirjailija / Artisti Indrek Hargla
Formaatti Sid. 424s.
Julkaisuvuosi, julkaisija 2.painos 2021 Into Kustannus
Tästä kiinnostuneet katsoivat myös
 1. Vaara vuorilla
  Vaara vuorilla
  9,90 € OVH: 15,00 €
 2. Aava
  Aava
  25,20 € OVH: 28,00 €
 3. Synninkantajat
  Synninkantajat
  8,90 € OVH: 36,00 €
 4. Lahkomurhat
  Lahkomurhat
  18,90 €
Copyright 2019