Aada ja Aleksi - Kamreerin huvilan seitsemäs askelma

15,30 € OVH: 17,00 €
Varastossa
SKU
9789523740860

Aada ja Aleksi - Maakellarin arvoitus on hauska seikkailukirja varhaisnuorille.

Aada ja Aleksi - Kamreerin huvilan seitsemäs askelma

Kamreerin huvilan seitsemäs askelma on tarkoitettu ahmimisikäisille lukijoille, noin 9-12-vuotiaille. Kirja on hyväntuulinen lasten seikkailuromaani, jossa lapset kohtaavat yhdessä myös ihmisen elämänkaaren väistämättömät lopputapahtumat, vanhenemisen ja kuoleman surun.

Päähenkilöt Aada ja Aleksi ovat uteliaita 13-vuotiaita varhaisteinejä, jotka viettävät lomia vaarin kanssa tämän huvilalla. Ideana on eri sukupolvien kohtaaminen, luonnossa liikkuminen, tarinan ohessa paikallishistorian eläväksi tekeminen. Päähenkilöt ovat tunteneet toisensa pienestä pitäen, vaikka eivät ole lähisukulaisia. Vaari on turvallinen, noin 60-vuotias persoonallinen hahmo. Tapahtumapaikka on Lohjan maalaiskunnassa sijaitseva Paksalo Hiidenveden rannalla.

Jatko-osaksi tarkoitetussa Maakellarin arvoituksessa tärkeänä päähenkilönä on myös vaarin äiti, tomera yli 80-vuotias Mamma. Hän on eräänlainen roolimalli elämän hallinnassa. Tämän kirjan tapahtumapaikka on Alastaro, paikkojen nimet ja maisemat ovat todellisia.

Paikalle ilmestyy Mamman edesmenneen miehen veljenpoika, joka osoittautuu rahanahneeksi huijariksi. Tarkkanäköinen Mamma ja nokkelat lapset selvittävät tilanteen, ja lopussa rauhan saa Virva-niminen vanha palvelutalossa asuva rouva, joka oli nuorena tyttönä syynä salaisuuden syntymiseen.

Lisätietoja
Kirjailija / Artisti Leena Hietamies
Formaatti Sid.
Julkaisuvuosi, julkaisija 2022 Päivä
Tästä kiinnostuneet katsoivat myös
Copyright 2019