A sanoi Agricola

Lisää kuvia

A sanoi Agricola

Issakainen Tytti, Häkkinen Kaisa, Tonteri Maisa, Rahkonen Pekka
Tuotenumero: 9789522885425

20,90 €

OVH: 25.00 €

A sanoi Agricola -kirjassa avataan lapsentajuisesti, millaista oli elää Suomessa viisisataa vuotta sitten. Hersyvän humoristinen kuvitus saa kaukaiset tapahtumat heräämään mielenkiintoisella tavalla eloon.
TAI

Saatavuus: Varastossa


A sanoi Agricola -kirjassa hypätään ajassa viisisataa vuotta taaksepäin. Kristian on juuri saanut isältään aapisen. Se onkin erityinen aapinen, ensimmäinen suomen kielellä kirjoitettu. Sen on kirjoittanut Kristianin isä, Mikael Agricola.


Millaista oli kirjoittaa suomeksi aikana, jolloin osa sanoistakin piti keksiä itse? Kuinka ihmiset oppivat lukemaan tuona aikana?


A sanoi Agricola on kiehtova aikamatka suomen kirjakielen syntyajoille. Agricolan ja hänen poikansa keskustelujen kautta avautuu näkymä siihen, miten Suomessa elettiin viisisataa vuotta sitten ja millaista kieltä täällä puhuttiin. Suomen kirjakielen "isän", Mikael Agricolan, lapsuus, koulunkäynti, matkat ja työ avautuvat lapsentajuisesti. Kirjassa on sanaisia aarrearkkuja, joista löytyy Agricolan aikana käytettyjä sanoja. Sanoja voi poimia tekstistä, verrata nykykieleen ja saada ahaa-elämyksiä. Hersyvän humoristinen kuvitus saa kaukaiset tapahtumat heräämään mielenkiintoisella tavalla eloon.

Lisätiedot

Lisätiedot

Kirjailija / Artisti Issakainen Tytti, Häkkinen Kaisa, Tonteri Maisa, Rahkonen Pekka
Julkaisuvuosi, julkaisija 2017 Lasten Keskus
Formaatti sid.