• 020 754 2350

A sanoi Agricola

Lisätiedot

Lisätiedot

Kirjailija / Artisti Issakainen Tytti, Häkkinen Kaisa, Tonteri Maisa, Rahkonen Pekka
Julkaisuvuosi, julkaisija 2017 Lasten Keskus
Formaatti sid.

A sanoi Agricola

A sanoi Agricola -kirjassa avataan lapsentajuisesti, millaista oli elää Suomessa viisisataa vuotta sitten. Hersyvän humoristinen kuvitus saa kaukaiset tapahtumat heräämään mielenkiintoisella tavalla eloon.
TAI
20,90 €

OVH: 25.00 €

Tuotenumero: 9789522885425

Saatavuus: Tilattavissa


A sanoi Agricola -kirjassa hypätään ajassa viisisataa vuotta taaksepäin. Kristian on juuri saanut isältään aapisen. Se onkin erityinen aapinen, ensimmäinen suomen kielellä kirjoitettu. Sen on kirjoittanut Kristianin isä, Mikael Agricola.


Millaista oli kirjoittaa suomeksi aikana, jolloin osa sanoistakin piti keksiä itse? Kuinka ihmiset oppivat lukemaan tuona aikana?


A sanoi Agricola on kiehtova aikamatka suomen kirjakielen syntyajoille. Agricolan ja hänen poikansa keskustelujen kautta avautuu näkymä siihen, miten Suomessa elettiin viisisataa vuotta sitten ja millaista kieltä täällä puhuttiin. Suomen kirjakielen "isän", Mikael Agricolan, lapsuus, koulunkäynti, matkat ja työ avautuvat lapsentajuisesti. Kirjassa on sanaisia aarrearkkuja, joista löytyy Agricolan aikana käytettyjä sanoja. Sanoja voi poimia tekstistä, verrata nykykieleen ja saada ahaa-elämyksiä. Hersyvän humoristinen kuvitus saa kaukaiset tapahtumat heräämään mielenkiintoisella tavalla eloon.

Saatat olla kiinnostunut myös näistä

Kerron sinulle raamattutarinan

Kerron sinulle raamattutarinan

25,90 €
Lapsityöntekijän liivimekko

Lapsityöntekijän liivimekko

69,00 €
Raamattulauluja lapsikuoroille

Raamattulauluja lapsikuoroille

15,30 €
Katolisempi kuin luulit - Aikamatkoja Suomen historiaan

Katolisempi kuin luulit - Aikamatkoja Suomen historiaan

12,90 €

Norm. hinta 27,90 €

Luther-sarjakuva

Luther-sarjakuva

6,90 €

Norm. hinta 15,00 €