• 020 754 2350

Uskonto ja yhteisö antiikin Roomassa

Lisätiedot

Lisätiedot

Kirjailija / Artisti Mustakallio Katariina
Julkaisuvuosi, julkaisija 2010 Gaudeamus
Formaatti nid. 239 s.

Uskonto ja yhteisö antiikin Roomassa

Uskonto ja yhteisö antiikin Roomassa tarjoaa kiehtovan ja elämänläheisen kuvauksen roomalaisesta kulttuurista. Kirja on ensimmäinen sumenkielinen, tutkimukseen ja alkuperäislähteisiin perustuva teos aiheesta.
TAI
36,00 €
Tuotenumero: 9789524950619

Saatavuus: Tilattavissa


Antiikin Roomassa politiikka ja uskonto kietoutuivat kiinteästi toisiinsa. Roomalaista uskontoa on yleensä pidetty koulleena rituaalina, joka pönkitti vallassaolijoiden asemaa ja jätti kansan uskonnolliset tarpeet huomioimatta.


Uskonto ja yhteisö antiikin Roomassa -kirjan lähtökohtana on sen sijaan elävä uskonto, kultit ja niiden sosiaalinen merkitys. Teos seuraa uskonnon muotoutumista ja muuntumista tasavallan ajalta keisarikaudelle aina mysteerikulttien tuloon saakka.


Millainen oli uskonnollisten rituaalien rooli perheissä ja ihmisen eri elämänvaiheissa? Miten eri yhteiskuntaryhmät vahvistivat omaa identiteettiään kulttiyhteisöjen avulla? Teoksessa tarkastellaan myös sukupuolen merkitystä roomalaisessa uskonnollisessa elämässä.


Teos on ensimmäinen suomenkielinen tutkimukseen ja alkuperäislähteisiin perustuva teos aiheesta. Varhaisten kulttien tarkastelu nivotaan arkeologisen tutkimuksen tarjoamiin tietoihin. Teoksessa on myös ennen julkaisematonta kuvamateriaalia, luetteloita ja karttoja.

Saatat olla kiinnostunut myös näistä

Poliittinen postilla

Poliittinen postilla

21,60 €
Taakkojen kantaja vai ilmiantaja

Taakkojen kantaja vai ilmiantaja

50,40 €
Keraaminen tuohuksen jalka korkea

Keraaminen tuohuksen jalka korkea

8,20 €
Jeesus Nasaretilainen, sid.

Jeesus Nasaretilainen, sid.

26,10 €
Jeesus Nasaretilainen,  nid.

Jeesus Nasaretilainen, nid.

9,00 €