Uskonto ja yhteisö antiikin Roomassa

Lisää kuvia

Uskonto ja yhteisö antiikin Roomassa

Mustakallio Katariina
Tuotenumero: 9789524950619

36,00 €
Uskonto ja yhteisö antiikin Roomassa tarjoaa kiehtovan ja elämänläheisen kuvauksen roomalaisesta kulttuurista. Kirja on ensimmäinen sumenkielinen, tutkimukseen ja alkuperäislähteisiin perustuva teos aiheesta.
TAI

Saatavuus: Jälkitoimitustuote


Antiikin Roomassa politiikka ja uskonto kietoutuivat kiinteästi toisiinsa. Roomalaista uskontoa on yleensä pidetty koulleena rituaalina, joka pönkitti vallassaolijoiden asemaa ja jätti kansan uskonnolliset tarpeet huomioimatta.


Uskonto ja yhteisö antiikin Roomassa -kirjan lähtökohtana on sen sijaan elävä uskonto, kultit ja niiden sosiaalinen merkitys. Teos seuraa uskonnon muotoutumista ja muuntumista tasavallan ajalta keisarikaudelle aina mysteerikulttien tuloon saakka.


Millainen oli uskonnollisten rituaalien rooli perheissä ja ihmisen eri elämänvaiheissa? Miten eri yhteiskuntaryhmät vahvistivat omaa identiteettiään kulttiyhteisöjen avulla? Teoksessa tarkastellaan myös sukupuolen merkitystä roomalaisessa uskonnollisessa elämässä.


Teos on ensimmäinen suomenkielinen tutkimukseen ja alkuperäislähteisiin perustuva teos aiheesta. Varhaisten kulttien tarkastelu nivotaan arkeologisen tutkimuksen tarjoamiin tietoihin. Teoksessa on myös ennen julkaisematonta kuvamateriaalia, luetteloita ja karttoja.

Lisätiedot

Lisätiedot

Kirjailija / Artisti Mustakallio Katariina
Julkaisuvuosi, julkaisija 2010 Gaudeamus
Formaatti nid. 239 s.