Takaisin elämään

14,90 € OVH: 28,50 €
Varastossa
SKU
9789523129085

Tutkittua kotimaista tietoa masennuksesta.

Kirjassa Takaisin elämään - Uusin tieto masennuksesta ja siitä toipumisesta lääketieteen tohtori ja psykiatrian erikoislääkäri Irina Holma esittelee kattavasti masennuksen eri muodot ja alalajit sekä nykyisin käytössä olevat uusimmat hoitomuodot.

Holma työskentelee Helsingin yliopistollisen keskussairaalan neurologian klinikan huippuyksikössä, jossa yksikön itse tuottaman tutkimustiedon lisäksi käytettävissä ovat alan kansainväliset löydöt.
Tutkimuksen ja teknologian avulla on onnistuttu löytämään uusia työvälineitä masennuksen ymmärtämiseen ja hoitoon. Nykyisin esimerkiksi oireiden monimuotoisuutta ja myös hoidon vaikutusta pystytään todentamaan aivokuvantamisen avulla.

Masennus on Suomessa yleisin mielenterveyden häiriö. Noin 20 % väestöstä sairastuu siihen jossain elämänsä vaiheessa. Naisilla masennusta esiintyy lähes kaksi kertaa useammin kuin miehillä. Masennuksesta voi kuitenkin toipua, jos sen oireet tunnistetaan ja hoito aloitetaan ajoissa.

Tuoreen tutkimuksen tuloksia konkretisoivat tässä kirjassa kliinisestä hoitotyöstä ja elävästä elämästä poimitut tapauskertomukset.
Kirja pyrkii vastaamaan kansantajuisesti keskeisimpiin masennusta koskeviin kysymyksiin: Mistä masennuksen tunnistaa? Mistä masennus johtuu? Millaisia fysiologisia, psykologisia ja sosiaalisia muutoksia masennus aiheuttaa? Miten masennuksesta voi selvitä? Mitä hoitomuotoja on tarjolla? Mitä masentunut itse voi tehdä?

Irina Holma on lääketieteen tohtori ja psykiatrian erikoislääkäri, joka työskentelee sekä Helsingin yliopistollisen keskussairaalan neurologian klinikalla että lääkärikeskus Aavassa. Hänen väitöskirjansa koski masennusta ja siitä toipumista.

Lisätietoja
Kirjailija / Artisti Irina Holma
Formaatti Sid. 218s.
Julkaisuvuosi, julkaisija 2019 Minerva Kustannus
Tästä kiinnostuneet katsoivat myös
 1. Malja onnelle! -Sanoja yhteiselle tielle
  Malja onnelle! -Sanoja yhteiselle tielle
  Tarjoushinta 9,00 € Norm. hinta 26,10 €
 2. Pako narsistin otteesta
  Pako narsistin otteesta
  25,20 € OVH: 28,00 €
 3. Vanhempi ja valloittavampi
  Vanhempi ja valloittavampi
  12,90 € OVH: 15,90 €
 4. Hyvän jälki
  Hyvän jälki
  26,00 € OVH: 31,80 €
Copyright 2019