• 020 754 2350

Suomen pyhä sota - papit jatkosodan julistajina

Lisätiedot

Lisätiedot

Kirjailija / Artisti Jouni Tilli
Julkaisuvuosi, julkaisija 2014 Atena
Formaatti sid. 317 s.

Suomen pyhä sota - papit jatkosodan julistajina

Vuoden kristillinen kirja 2014! Suomen pyhä sota tarjoaa poikkeuksellisen näkökulman jatkosotaan. Papit tasapainoilivat päättäjien ja sotilaiden välissä – valoivat taistelutahtoa ja lohduttivat vastoinkäymisissä mutta myös muokkasivat sotilaiden mielialoja tukemaan Suomen kulloisiakin tavoitteita. Teos kuvaa elävästi pappien ristiriitaista tilannetta jatkosodassa: miten kristityn pitää toimia, kun esivalta käskee tappamaan?
TAI
30,60 €

OVH: 34.00 €

Tuotenumero: 9789523000841

Saatavuus: Varastossa


Vuoden kristillinen kirja 2014!

”Kutsun teitä kanssani pyhään sotaan kansakuntamme vihollista vastaan.”

Mannerheim 29.6.1941


Jatkosodan alla luterilaisten sotilaspastorien piti pohtia kantaansa sotaan. Viides käsky kielsi tappamisen, mutta voiko sota olla oikeutettu? Talvisodassa oli ollut kyse puolustautumisesta, mutta jatkosodassa Suomi hyökkäsi. Perustellakseen sodankäynnin papit alkoivat puhua pyhästä sodasta, ristiretkestä Itä-Karjalaan.


1940-luvun Suomessa uskonnollinen retoriikka oli useimmille tuttua, pappeja pidettiin arvossa ja heidän sanaansa kuunneltiin. Pappien puheissa sodan tarkoitus oli myös vastustaa antikristusta, bolševismia – sota oli hyvän ja pahan taistelua. Kun sodan suunta kääntyi, saarnatkin muuttuivat: tappiot johtuivat synnistä ja aluemenetykset olivat Jumalan rangaistus.


Suomen pyhä sota tarjoaa poikkeuksellisen näkökulman jatkosotaan. Papit tasapainoilivat päättäjien ja sotilaiden välissä – valoivat taistelutahtoa ja lohduttivat vastoinkäymisissä mutta myös muokkasivat sotilaiden mielialoja tukemaan Suomen kulloisiakin tavoitteita. Teos kuvaa elävästi pappien ristiriitaista tilannetta jatkosodassa: miten kristityn pitää toimia, kun esivalta käskee tappamaan?


Suomen pyhä sota perustuu YTT Jouni Tillin (1979) väitöskirjaan, joka palkittiin Jyväskylän yliopisto parhaana väitöskirjana vuonna 2013.

Saatat olla kiinnostunut myös näistä

Tytön tie, nid.

Tytön tie, nid.

11,90 €
Varttuneet vaikuttajat

Varttuneet vaikuttajat

5,40 €
Sana tulee näkyväksi

Sana tulee näkyväksi

11,90 €
Pyhän Benedictuksen sääntö

Pyhän Benedictuksen sääntö

18,00 €