• 020 754 2350

Suomalainen herätys - Herätyskristillisyyden historia nälkävuosista Nokia-Missioon

Lisätiedot

Lisätiedot

Kirjailija / Artisti Kakkuri Teemu
Julkaisuvuosi, julkaisija 2014 Kirjapaja
Formaatti sid. n. 220 s.

Suomalainen herätys - Herätyskristillisyyden historia nälkävuosista Nokia-Missioon

Läpileikkaus suomalaisesta herätyskristillisyydestä alkaen 1600-luvun pietismistä ja päättyen Luther-säätiön muovautumiseen Lähetyshiippakunnaksi.
TAI
33,90 €

OVH: 38.90 €

Tuotenumero: 9789522881342

Saatavuus: Jälkitoimitustuote


Maallikkopuhuja saarnaamassa parannusta rukoushuoneella. Asuntoautojen letka matkalla suviseuroihin. Torin laidalla kaiuttimista kuuluva laulu ja kitarasäestys. Huivipäiset mummot tuvan penkeillä. Kesäjuhlilla esitetty huolestunut julkilausuma yhteiskunnan maallistumisesta. Herätysliikkeistä piirtyy monenlaisia mielikuvia.


Herätyskristillisyys on vaikuttanut monin tavoin suomalaiseen kulttuuriin ja uskonnolliseen ajatteluun. Herätysliikkeet ovat haastaneet kirkon ja muokanneet käsityksiä uskosta, elämästä ja yhteiskunnasta. Suurella osalla suomalaisista on jonkinlainen kosketus niiden toimintaan. Mitä niistä tulisi tietää? Miten ne ovat syntyneet, ja miten ne nykyään vaikuttavat? Kysymyksiin etsitään vastausta kirjassa Suomalainen herätys - Herätyskristillisyyden historia nälkävuosista Nokia-Missioon.


Teemu Kakkuri on teologian tohtori, joka on perehtynyt erityisesti herätyskristillisyyden historiaan. Suomalainen herätys pohjautuu Kakkurin väitöstutkimukseen.

Saatat olla kiinnostunut myös näistä