Sielusta ja ylösnousemuksesta

Lisää kuvia

Sielusta ja ylösnousemuksesta

Gregorios Nyssalainen
Tuotenumero: 9789516073517

4,90 €

OVH: 20.10 €

Tutkielma sielusta, sielun ja ruumiin suhteesta ja ihmisyyden olemuksesta.

TAI

Saatavuus: Jälkitoimitustuote


Sielusta ja ylösnousemuksesta on paitsi teologinen, myös filosofinen tutkielma sielusta, sielun ja ruumiin suhteesta ja ihmisyyden olemuksesta. Gregorios Nyssalainen (k. 394) on idän kirkon merkittävimpiä kirkkoisiä, yksi ”kolmesta suuresta kappadokialaisesta”.

Teoksessaan Sielusta ja ylösnousemuksesta hän kysyy, mikä meitä odottaa tuonpuoleisessa – mitä on kuolemanjälkeinen elämä, mitä merkitsee ruumiin ylösnousemus. Gregorioksen vastauksen ytimenä on käsitys ihmissielusta Jumalan kuvana, joka ylösnousemuksessa saa takaisin alkuperäisen kauneutensa. Jokainen sielu on jumalankaltainen ja palaa viimein Jumalan luo nauttimaan siitä hyvästä, jonka vastaanottajaksi Jumala ihmisen loi. Kadotusta ei ole. Vuoropuhelun muotoon laadittu teos rakentuu Gregorioksen ja tämän sisaren Makrinan käymästä keskustelusta. Auktoriteetin ääni tässä dialogissa kuuluu naiselle, jota Gregorios piti opettajanaan ja hengellisenä esikuvanaan.

Teos on ensimmäinen suomennos Gregorios Nyssalaisen tuotannosta. Sen on kreikan kielestä kääntänyt palkittu suomentaja, FL Marke Ahonen. Hän on kirjoittanut teokseen myös johdannon ja selitykset, jotka auttavat ymmärtämään Gregorioksen ja tämän aikalaisten ajattelumaailmaa.

Lisätiedot

Lisätiedot

Kirjailija / Artisti Gregorios Nyssalainen
Fyysinen koko 120x195mm
Julkaisuvuosi, julkaisija 2006 Kirjapaja
Formaatti nid.