• 020 754 2350

Reformaation naisia

Lisätiedot

Lisätiedot

Kirjailija / Artisti Stjerna Kirsi
Julkaisuvuosi, julkaisija 2011 Kirjapaja
Saatavuus saatavana
Formaatti sid. 405 s.

Reformaation naisia

Reformaation naisia luo virkistävän uuden katsauksen reformaatioon sekä naisten historiaan.
TAI
19,90 €

OVH: 40.90 €

Tuotenumero: 9789522471185

Saatavuus: Varastossa


Reformaation naiset olivat kapinallisia, jotka kohtasivat väkivaltaa. He rakastivat kiihkeästi mutta saivat palkkioksi petturuutta. He kirjoittivat ja opettivat, mutta heidät unohdettiin.


Naisten osuus katolisen kirkon epäkohtia oikomaan pyrkineessä reformaatiossa on typistynyt kuvaksi luostarista kalavankkureilla pakenevista nunnista. Moni muistaa heistä yhden, Martti Lutherin vaimon Katharina von Boran, mutta keitä liikehdintään osallistuneet naiset todella olivat? Mitä he tekivät ja mihin he uskoivat - miksi he ovat muistamisen arvoisia?


Reformaation naisia luo uuden katsauksen näiden naisten historiaan. Teos selvittää, mitä katolisesta kristillisyydestä irtautuminen merkitsi naisten kannalta ja kuinka he osallistuivat kirjoituksillaan teologian muotoiluun. Samalla kun kerrotaan rohkeista, vaikutusvaltaisista naisista, paljastuu yllättäviä asioita heidän roolistaan ja toimistaan kirkollisen elämän muttoksissa. Ja kuinka todellisuudessa olikaan käydä Martti Lutherille ja Katharina von Boralle? - Kumpikaan ei saanut haluamaansa, mutta he saivat toisensa. Syntyi vertaansa vailla oleva rakkaustarina.


Kirsi Stjerna on reformaation historian professori (Lutheran Theological Seminary at Gettysburg), ja hän johtaa Luther-tutkimuksen instituuttia. Hän on myös pappi. Reformaation naisia -teos perustuu Stjernan alun perin englanniksi julkaistuun tutkimukseen Woman and the Reformation.

Saatat olla kiinnostunut myös näistä

Parturi joka halusi rukoilla

Parturi joka halusi rukoilla

12,00 €
Luther-sarjakuva

Luther-sarjakuva

6,90 €

Norm. hinta 15,00 €

Playmobil Luther

Playmobil Luther

8,90 €
Ajatuksena oranssi

Ajatuksena oranssi

6,00 €
Martti-sukat

Martti-sukat

9,90 €