Pyhät, pahat ja pelokkaat - Pelko ja itsetuhoisuus hengellisissä yhteisöissä

Lisää kuvia

Pyhät, pahat ja pelokkaat - Pelko ja itsetuhoisuus hengellisissä yhteisöissä

Ruoho, Aila
Tuotenumero: 9789523003132

26,90 €

OVH: 33.00 €

Epäterveet hengelliset yhteisöt pitävät kuria järjestelmällisellä pelottelulla. Pyhät, pahat ja pelokkaat kuvaa hengellisiä pelkoja ja niistä syntyneitä mielenterveysongelmia kymmenessä uskonnollisessa yhteisössä
TAI

Saatavuus: Varastossa


Epäterveet hengelliset yhteisöt pitävät kuria järjestelmällisellä pelottelulla. Tunnollisille jäsenille se voi merkitä painajaisia, vaikeuksia selvitä arjesta, psyykkisiä ongelmia ja jopa itsetuhoisia pohdintoja. Haitallisinta on lasten pelottelu liian voimakkailla tarinoilla tai kuvilla.

Pyhät, pahat ja pelokkaat kuvaa hengellisiä pelkoja ja niistä syntyneitä mielenterveysongelmia kymmenessä uskonnollisessa yhteisössä. Tiedostavatko kontrolloivien hengellisten yhteisöjen valtaapitävät jäsentensä ahdistuksen? Miksi ihmisten tuskaan ei puututa? Eikö lauma pysy kasassa ilman pelkoa? Kirjassa pohditaan myös, miksi moni yhteisönsä jättänyt tarvitsee vertaistukea tai terapiaa ja millä keinoilla pelkoja ja itsetuhoajatuksia voi lieventää.

Teologian maisteri Aila Ruoho on vuosia tutkinut hengellistä väkivaltaa. Hän on julkaissut muun muassa Vartiotornin varjossa -teoksen sekä Vuokko Ilolan kanssa Usko, toivo ja raskaus -kirjan, joka oli Finlandia-ehdokkaana vuonna 2014.

Lisätiedot

Lisätiedot

Kirjailija / Artisti Ruoho, Aila
Julkaisuvuosi, julkaisija 2017 Atena
Formaatti sid. 350 s.