Pohjoinen reformaatio

35,00 € OVH: 45,30 €
Varastossa
SKU
9789527045060
Pohjoinen reformaatio -teos tarkastelee reformaation leviämistä ja vaikutusta Ruotsin valtakunnan itäisessä osassa eli nykyisen Suomen alueella.

Pohjoinen reformaatio-kirja keskittyy reformaatioon kulttuurisena ilmiönä, uskonnollisena murroksena, jonka vaikutus on nähtävillä yhteiskunnan eri osa-alueilla.


Reformaatiota lähestytään pitkällä aikavälillä vasten keskiaikaista taustaa ja 1600-luvun puhdasoppisuutta tuoden esiin niin jatkumoita kuin muutoksia. Reformaation myötä kuninkaasta tuli Ruotsin valtakunnassa kirkon pää, ymmärrys ihmisen ja Jumalan suhteesta ja sielujen pelastuksesta muuttui, papisto sai mennä naimisiin ja perustaa perheen ja suomen kielestä tuli kirjakieli. Pohjoinen reformaatio -teos vastaa kysymyksiin siitä, miten nämä muutokset näkyivät Suomen alueella ja ihmisten arjessa.


Kirjan kirjoittajina on suuri joukko historian-, arkeologian- ja taidehistorian tutkijoita kuten Jyrki Knuutila ja Kaisa Häkkinen ja teoksen päättää arkkipiispa Kari Mäkisen kirjoittama Reformaation pitkä kesto suomalaisessa kulttuurissa. Se tarkastelee reformaation merkitystä paitsi oman aikansa, myös meidän aikamme näkökulmasta. Teos on kustannettu yhdessä Turun yliopiston Turku Centre for Medieval and Early Modern Studies (TUCEMEMS) tutkmuskeskuksen kanssa.

Lisätietoja
Kirjailija / Artisti Heinonen Meri & Räsänen Marika (toim.)
Formaatti 376 s.
Julkaisuvuosi, julkaisija 2016 Turun historiallinen yhdistys
Tästä kiinnostuneet katsoivat myös
 1. Irakilaisempi kuin luulit
  Irakilaisempi kuin luulit
  22,50 € OVH: 25,00 €
 2. Uudistuva uskonnonopetus
  Uudistuva uskonnonopetus
  31,50 € OVH: 35,00 €
 3. Mannaa Jumalan lapsille
  Mannaa Jumalan lapsille
  Tarjoushinta 12,90 € Norm. hinta 24,90 €
Copyright 2019