• 020 754 2350

Pohjoinen reformaatio

Lisätiedot

Lisätiedot

Kirjailija / Artisti Heinonen Meri & Räsänen Marika (toim.)
Julkaisuvuosi, julkaisija 2016 Turun historiallinen yhdistys
Formaatti 376 s.

Pohjoinen reformaatio

Pohjoinen reformaatio -teos tarkastelee reformaation leviämistä ja vaikutusta Ruotsin valtakunnan itäisessä osassa eli nykyisen Suomen alueella.
TAI
35,00 €

OVH: 45.30 €

Tuotenumero: 9789527045046

Saatavuus: Tilattavissa


Pohjoinen reformaatio-kirja keskittyy reformaatioon kulttuurisena ilmiönä, uskonnollisena murroksena, jonka vaikutus on nähtävillä yhteiskunnan eri osa-alueilla.


Reformaatiota lähestytään pitkällä aikavälillä vasten keskiaikaista taustaa ja 1600-luvun puhdasoppisuutta tuoden esiin niin jatkumoita kuin muutoksia. Reformaation myötä kuninkaasta tuli Ruotsin valtakunnassa kirkon pää, ymmärrys ihmisen ja Jumalan suhteesta ja sielujen pelastuksesta muuttui, papisto sai mennä naimisiin ja perustaa perheen ja suomen kielestä tuli kirjakieli. Pohjoinen reformaatio -teos vastaa kysymyksiin siitä, miten nämä muutokset näkyivät Suomen alueella ja ihmisten arjessa.


Kirjan kirjoittajina on suuri joukko historian-, arkeologian- ja taidehistorian tutkijoita kuten Jyrki Knuutila ja Kaisa Häkkinen ja teoksen päättää arkkipiispa Kari Mäkisen kirjoittama Reformaation pitkä kesto suomalaisessa kulttuurissa. Se tarkastelee reformaation merkitystä paitsi oman aikansa, myös meidän aikamme näkökulmasta. Teos on kustannettu yhdessä Turun yliopiston Turku Centre for Medieval and Early Modern Studies (TUCEMEMS) tutkmuskeskuksen kanssa.

Saatat olla kiinnostunut myös näistä

Katolisempi kuin luulit - Aikamatkoja Suomen historiaan

Katolisempi kuin luulit - Aikamatkoja Suomen historiaan

12,90 €

Norm. hinta 27,90 €

Luther-sarjakuva

Luther-sarjakuva

6,90 €

Norm. hinta 15,00 €

Martti-sukat

Martti-sukat

9,90 €
Martti-muki

Martti-muki

9,90 €