Mustasukkaisuus - Repivä ja rakentava tunne

Tarjoushinta 6,90 € Norm. hinta 32,20 €
Varastossa
SKU
9789522473691
"Vaikka mustasukkaisuudessa on pimeät puolensa, se on vahvasti ihmisyyteen ja inhimillisyyteen kuuluva tunne."

Mustasukkaisuus on universaali tunne, joka koskettaa jokaista ihmistä jossain elämän vaiheessa. Mustasukkaisuutta voi kokea parisuhteen lisäksi ystävistä, perheenjäsenistä ja työtovereista.

Mustasukkaisuudella on Suomessa perinteisesti pelottavan, vältettävän ja kielteisen tunteen leima. Tunteeseen voi yhdistyä rakkautta, pelkoa, vihaa, syyllisyyttä, riittämättömyyttä ja ylpeyttä. Se voi johtaa perheriitoihin ja aiheuttaa masennusta ja ahdistusta.

Toisaalta mustasukkaisuus kertoo, että välittää toisesta. Se ei ole tunne, jota tarvitsisi pelätä tai jonka tuntemista tarvitsisi salata. Mustasukkaisuus voi myös olla rakkautta rakentava ja ylläpitävä tunne.

Kirjan tarkoituksena on herättää keskustelua ja avata lukijan silmät näkemään mustasukkaisuuden eri puolia. Vasta kun uskallamme avoimesti myöntää itsekin tuntevamme mustasukkaisuutta, uskallamme hakea apua silloin, kun se karkaa käsistä ja hallitsee tai kahlitsee elämäämme.


Ben Malinen on teologian tohtori. Hän on tutkinut häpeää ja julkaissut siitä kaksi suosittua teosta: Häpeän monet kasvot (2003) ja Elämää kahlitseva häpeä (2010).

Lisätietoja
Kirjailija / Artisti Ben Malinen
Formaatti sid. 156 s.
Julkaisuvuosi, julkaisija 2012 Kirjapaja
Tästä kiinnostuneet katsoivat myös
  1. Tommy Hellsten, Ihmisyyden matkamies
    Tommy Hellsten, Ihmisyyden matkamies
    Tarjoushinta 8,90 € Norm. hinta 32,90 €
  2. Sydänrata
    Sydänrata
    10,00 € OVH: 27,50 €
Copyright 2019