• 020 754 2350

Metsän teologia

Lisätiedot

Lisätiedot

Kirjailija / Artisti Kainulainen Pauliina
Julkaisuvuosi, julkaisija 2013 Kirjapaja

Metsän teologia

Metsän teologia yhdistää suomalaiskansallisen luontosuhteen kristilliseen uskoon ja teologiaan.
TAI
28,90 €

OVH: 32.90 €

Tuotenumero: 9789522474117

Saatavuus: Varastossa


Metsä on paitsi paikka, myös syli ja koti. Se on ympäristö, joka muokkaa suomalaisen mielenmaisemaa. Vanha suomalainen luontoa kunnioittava maailmankatsomus auttaa tulkitsemaan kristinuskoa kuluttuurisesti ja ekologisesti mielekkäällä tavalla. Tällainen ymmärrys ktistinuskosta on tasa-arvoinen, väljä ja peloton. Se huomioi luonnon kantokyvyn ja kaikkien elollisten, niin ihmisten kuin eläinten, hyvinvoinnin.


Metsän teologia on kulkemista jatulintarhassa, ikiaikaisessa spiraalissa: askel askeleelta kokija pääsee syvemmälle, kohti keskustaa, jossa Jumala, luonto ja oma itse kohtaavat.


Metsän teologia yhdistää suomalaiskansallisen luontosuhteen kristilliseen uskoon ja teologiaan. Pauliina Kainulainen etsii kulttuurisen ja ekologisen muutoksen voimanlähdettä kristinuskon Jumalasta. Suomalaisten yhteys metsään voi toimia viitekehyksenä, joka auttaa tulkitsemaan kristinuskoa kulttuurissamme mielekkäällä tavalla. Metsän teologia -kirjassa keskustelukumppaneiksi nousevat mm. suomalaisuutta pohtinut filosofi Tere Vadén ja luontomystiikastaan tunnettu runoilija ja kirjailija Anna-Maija Raittila.


Pauliina Kainulainen on kontiolahtelainen teologian tohtori ja pappi. Hänet tunnetaan ekoteologisena ajattelijana, joka huomioi tutkimusaiheissaan myös naisnäkökulman.

Saatat olla kiinnostunut myös näistä