• 020 754 2350

Luvatun maan Ariel

Lisätiedot

Lisätiedot

Kirjailija / Artisti Ninarose Maoz
Julkaisuvuosi, julkaisija 2016 Kuva ja Sana
Formaatti Sid. 160s

Luvatun maan Ariel

Kirja legendaarisesta Ariel Livsonista, arkeologista, tutkimusmatkailijasta ja matkaoppaasta.

TAI
27,00 €

OVH: 30.00 €

Tuotenumero: 9789515852960

Saatavuus: Tilattavissa


Vuonna 1948, samaan aikaan kun Israelin valtio sai alkunsa valtavien synnytystuskien saattelemana, raotti ensi kerran silmiään kaukana Suomessa vastasyntynyt Ariel Livson. Kukaan ei osannut aavistaa, kuinka läheinen suhde Arielin ja Pyhän maan välille muodostuisi.


Vuonna 1967 Ariel lähti kuuden päivän sotaan, opiskeli Jerusalemin Heprealaisessa yliopistossa arkeologiksi ja suoritti vaativan Israelin valtion opaskurssin. Se antoi hänelle myös ammatin. Tuhannet pyhiinvaeltajat ovat tutustuneet Arielin ryhmissä kiehtovan maan saloihin: sen historiaan, arkeologiaan ja pyhiin paikkoihin. Samalla on saatu vilkaista Arielin oman ajatusmaailman saloihin: perinteisistä poikkeaviin näkemyksiin.


Tämä kirja seuraa Arielin matkaa Suomesta Israeliin ja takaisin kotimaahan maanviljelijäksi Pohjois-Savoon, opastyötä Israelissa, valottaa Livsonien suomenjuutalaisen suvun osin synkkääkin historiaa Vitebskistä Karjalan kautta Suomeen. Samalla iloitaan Arielin ja Marinan kanssa heidän poikansa Simonin tullessa asetetuksi Suomen ylirabbiksi. Ariel Livson on ollut Toiviomatkojen oppaana Israelissa alusta alkaen eli 40 vuotta. Ariel on värikkäällä tyylillään tehnyt suomalaisille tutuksi Raamatun historian, Pyhän maan historian ja Israelin valtion historian. Voitaneen sanoa, että hän on suomalaisista Israel-oppaista legenda jo eläessään.

Saatat olla kiinnostunut myös näistä

Kastanjavuorten kylä

Kastanjavuorten kylä

17,19 €
CD Puiden hengitys

CD Puiden hengitys

5,90 €

Norm. hinta 20,90 €

CD TOIVON LAULUJA

CD TOIVON LAULUJA

9,90 €
Unissasaarnaaja

Unissasaarnaaja

29,70 €
Kirkollisia vaikuttajia

Kirkollisia vaikuttajia

55,20 €