Koulukiusaaminen - Huomaa, puutu, ehkäise

Tarjoushinta 8,90 € Norm. hinta 32,20 €
Varastossa
SKU
9789516077683

Asiantuntijatietoa usein vaietusta ongelma koulussa ja työpaikalla.

 Kiusaaminen on ongelma, josta kernaasti vaietaan ja joka kuitenkin on tuttu lähes jokaisessa luokkahuoneessa. Mistä kiusaamisessa on oikein kyse? Miksi kiusaaja kiusaa ja mistä kiusaaminen johtuu? Teos Koulukiusaaminen purkaa kiusaamisongelmaa uusista näkökulmista. Kiusaamista lähestytään yhteisön vuorovaikutussuhteiden, ryhmädynamiikan ja luokan, koulun ja työpaikan statushierarkioiden lävitse. Näiden kautta tavoitetaan uudenlaisia näkökulmia kiusaamisen ymmärtämiseen ja siihen vaikuttamiseen. Kiusaaminen usein kiistetään tai siitä kerrotaan peitetarinaa: meidän luokan oppilasta kiusataan, koska hän sellainen tai tällainen. Mutta mikä onkaan tositarina tämän peitetarinan takana?

Koulukiusaamisen dynamiikan kuvaus on sovellettavissa myös työpaikkakiusaamiseen. Mikä kiusaamisen syntymistä edesauttaa, miten kiusaaminen kehittyy yhteisöissä ja mistä se saa kukoistusvoimansa? Koulu- ja työpaikkakiusattujen määrä on pysynyt samana, vaikka ilmiön kitkemiseksi on tehty pitkään työtä. Koulunvaihto tai työpaikasta irtisanoutuminen ovat äärimmäisiä ratkaisuvaihtoehtoja, jotka eivät aina ole edes mahdollisia.

Kasvatustieteiden tohtori Päivi Hamarus työskentelee Länsi-Suomen lääninhallituksessa sivistysosastolla ja luennoi koulukiusaamisesta oppilaitoksissa ja tilaisuuksissa eri puolilla Suomea. Hänellä on kokemusta koululaitoksesta myös opettajana peruskoulussa ja ammatillisessa oppilaitoksessa. Hamarus asuu Jyväskylässä.

Lisätietoja
Kirjailija / Artisti Päivi Hamarus
Formaatti Sid. 178s.
Julkaisuvuosi, julkaisija 2008 Kirjapaja
Tästä kiinnostuneet katsoivat myös
Copyright 2019