Taivaslaulu

6,90 € OVH: 22,90 €
Tilattavissa
SKU
9789512099221
Vuoden kristillinen kirja 2013! Taivaslaulu kertoo nuoren lestadiolaisparin, Viljan ja Aleksin, rakkaustarinan.

Vuoden kristillinen kirja 2013! Taivaslaulu kertoo nuoren lestadiolaisparin, Viljan ja Aleksin, rakkaustarinan. Heti kun käsi löytää käden, nuoripari näkee mielessään viiden litran riisipuurokattilan ja pirtinpöydän alta vilkkuvat seitsemänkymmentä varvasta.

9 vuotta ja 4 lasta myöhemmin, Vilja katselee, kun Otso-poika tanssii valkoiset kiharat hulmuten, ja yrittää muistaa, mikä oli se hetki, kun hänen kehostaan hävisi rytmi. Seuroissa naiset katsovat ensiksi vatsaan ja sitten silmiin. Saarnassa nainen kuvataan lintuemona, joka ei pääse pesän uumenista. Sitten tulee päivä, jolloin Aleksi ja Vilja istuvat käsi kädessä äitiyspolilla, ja kaikki muuttuu lopullisesti.

Taivaslaulu -kirjassa konkreettiset yksityiskohdat avaavat lukijalle näkymän lestadiolaisyhteisön elämään. Suviseurat ovat hakkeentuoksua, keinuvia lautapenkkejä, pitsaa, punaista jaffaa ja Jumalan sanaa. Runollinen kieli kohottaa teoksen Taivaslaulu toiselle tasolle, yksityiskohdista rakentuu poikkeuksellisen kaunis kaunokirjallinen teos. Kuvat ihmisen sisimmälle löytyvät luonnosta - väsyneen äidin nokasta kohoaa huuto, siipisulat kohisevat selässä, on avattava turvavyö, jotta ne mahtuvat kasvamaan.

Taivaslaulu on rakkausromaani, jonka tarina ja kuvat poikkeavat nykykirjallisuuden valtavirrasta. Teoksella on vahva eettinen sanoma. Se on viimeiseen asti elämän puolella.

Oululainen Pauliina Rauhala on filosofian maisteri ja äidinkielenopettaja. Taivaslaulu on hänen esikoisromaaninsa.

Lisätietoja
Kirjailija / Artisti Pauliina Rauhala
Formaatti Nid. 284 s.
Julkaisuvuosi, julkaisija 15. painos 2018 Gummerus
Copyright 2019