Vaellus - Santiago de Compostelan kulkij

27,80 € OVH: 30,90 €
Tilattavissa
SKU
9789512097456
Vaellus – Santiago de Compostelan kulkijat -teoksessa ranskalainen kirjailija-lääkäri Jean-Christophe Rufin kertoo kokemuksistaan kristikunnan merkittävimmästä pyhiinvaelluskohteesta. Hän kirjoittaa myös löytämästään pyhyydestä.
Vaellus – Santiago de Compostelan kulkijat -teoksessa ranskalainen kirjailija-lääkäri Jean-Christophe Rufin kertoo kokemuksistaan kristikunnan merkittävimmästä pyhiinvaelluskohteesta.


Luostarinhiljaisuus. Kilometristä toiseen jatkuva asfaltti, rumat teollisuusalueet ja uhkaavanoloiset modernit tuulimyllyt ärsyttävät, mutta herättävät myös filosofisia pohdintoja. Rufin ei koe olevansa uskovainen, mutta hän kirjoittaa löytämästään pyhyydestä. Vaellus saa hänet pohtimaan myös historiaa, uskontoa, yhteiskuntaa.


Vaellus – Santiago de Compostelan kulkijat -kirjan esipuheen on suomalaiseen laitokseen kirjoittanut toimittaja ja Compostelan tien kulkija Suvi Ahola. Hän pohtii Rufinin kirjan herättämiä muistoja ja ajatuksia: millaista oli lähteä pohjoisesta ja maallistuneesta Suomesta kuukaudeksi kulkemaan 800 km katolisten pyhiinvaeltajien vuosituhantisia jälkiä? Miten kirjan lukeminen herättää muistoja paitsi mielessä myös ruumiissa ja innostaa suunnittelemaan seuraavaa matkaa?

Lisätietoja
Kirjailija / Artisti Rufin Jean-Christophe, Luoma Marja (kääntäjä)
Formaatti sid. 264 s.
Julkaisuvuosi, julkaisija 2015 Gummerus
Copyright 2019