Uskonto ja yhteisö antiikin Roomassa

36,00 €
Tilattavissa
SKU
9789524950619
Uskonto ja yhteisö antiikin Roomassa tarjoaa kiehtovan ja elämänläheisen kuvauksen roomalaisesta kulttuurista. Kirja on ensimmäinen sumenkielinen, tutkimukseen ja alkuperäislähteisiin perustuva teos aiheesta.
Antiikin Roomassa politiikka ja uskonto kietoutuivat kiinteästi toisiinsa. Roomalaista uskontoa on yleensä pidetty koulleena rituaalina, joka pönkitti vallassaolijoiden asemaa ja jätti kansan uskonnolliset tarpeet huomioimatta.


Uskonto ja yhteisö antiikin Roomassa -kirjan lähtökohtana on sen sijaan elävä uskonto, kultit ja niiden sosiaalinen merkitys. Teos seuraa uskonnon muotoutumista ja muuntumista tasavallan ajalta keisarikaudelle aina mysteerikulttien tuloon saakka.


Millainen oli uskonnollisten rituaalien rooli perheissä ja ihmisen eri elämänvaiheissa? Miten eri yhteiskuntaryhmät vahvistivat omaa identiteettiään kulttiyhteisöjen avulla? Teoksessa tarkastellaan myös sukupuolen merkitystä roomalaisessa uskonnollisessa elämässä.


Teos on ensimmäinen suomenkielinen tutkimukseen ja alkuperäislähteisiin perustuva teos aiheesta. Varhaisten kulttien tarkastelu nivotaan arkeologisen tutkimuksen tarjoamiin tietoihin. Teoksessa on myös ennen julkaisematonta kuvamateriaalia, luetteloita ja karttoja.

Lisätietoja
Kirjailija / Artisti Katariina Mustakallio
Formaatti nid. 239 s.
Julkaisuvuosi, julkaisija 2018 Gaudeamus
Copyright 2019