Toivon tarkoitus

Tarjoushinta 10,90 € Norm. hinta 31,90 €
Varastossa
SKU
9789522880802
Samalla kun läntinen ihminen on saavuttanut vapauden, rauhan ja aineellisen turvan, kulttuurimme henkinen tila on taantunut pakanallisten kulttiuskontojen asteelle. Kulutuskeskeinen, välittömään tarpeentyydytykseen tähtäävä elämäntapamme on korvannut arvopäämäärät, hyveet ja velvollisuudet ihanteettomuudella, viettikeskeisyydellä ja nautinnonhalulla. Mikä tämän kulttuurimme alaspäin menon selittää ja mikä tärkeämpää, voiko kehitys vielä kääntyä parempaan suuntaan? Onko meillä vielä toivoa?
Toivo on luonnollinen ja sammumaton mielenliike. Syvällä sisimmässämme se kertoo meille olemassaolomme tarkoituksesta: oikeudenmukaisuudesta, vapaudesta, sopusoinnusta, ikuisesta rauhasta. Mutta mitä ihmiselle ja kulttuurille tapahtuu, kun nuo päämäärät häviävät? Mitä tapahtuu, kun toivo katoaa ja tilalle astuu välittömän tyydytyksen ja onnen epätoivoinen metsästys?

Jari Ehrnrooth pohtii esseeteoksessaan Toivon tarkoitus toivon merkitystä ja ihmisenä olemista ihanteet kadottaneena aikanamme. Onko kaiken samanarvoiseksi julistava kulttuurimme muuttunut sopeutumiseksi vailla tarkoitusta? Voiko usko hyvyyden ja oikeamielisyyden päämäärään ja sivistykseen vielä palata? Onko hyveillä ja velvollisuuksilla ylipäätään sijaa itsensä toteuttamisen aikakaudella?


Jari Ehrnrooth on kirjailija ja kulttuurihistorian ja sosiologian dosentti. Hän on julkaissut useita kauno- ja tietokirjallisia teoksia.

Lisätietoja
Kirjailija / Artisti Jari Ehrnrooth
Formaatti sid. 180 s.
Julkaisuvuosi, julkaisija 2014 Kirjapaja
Tästä kiinnostuneet katsoivat myös
  1. Bysantin historia
    Bysantin historia
    32,40 € OVH: 36,00 €
  2. Jouluiloa
    Jouluiloa
    7,90 € OVH: 19,30 €
Copyright 2019