Täysi lautasellinen

10,00 € OVH: 24,00 €
Varastossa
SKU
9789516243699

Tarjous. Normaalisti 24e.

Elämme maailmassa, jossa ongelmana ei niinkään ole resurssien riittämättömyys, vaan niiden epätasainen jakautuminen. Elintasokuilu rikkaimman ja kaikkein köyhimmän kansanosan välillä on pohjattoman syvä. Ne, joilla on, nauttivat yltäkylläisyydestä. Ne, joilla ei ole mitään, tarvitsisivat vain murusen siitä.

Tarjous. Normaalisti 24e.

Elämme maailmassa, jossa ongelmana ei niinkään ole resurssien riittämättömyys, vaan niiden epätasainen jakautuminen. Elintasokuilu rikkaimman ja kaikkein köyhimmän kansanosan välillä on pohjattoman syvä. Ne, joilla on, nauttivat yltäkylläisyydestä. Ne, joilla ei ole mitään, tarvitsisivat vain murusen siitä. Mutta kenen vastuulla on antaa omastaan? Helsingin piispa Irja Askola kysyy lukijalta raamatun kertomuksiin pohjaten, kenen tehtävä on hankkia leipää – heidän, joiden on nälkä, vai heidän, joilla on eniten resursseja leivän hankkimiseen?

Suomen ensimmäinen naispiispa Irja Askola on paitsi rovasti, myös runoilija. Askola esittää epätasaisen hyvinvoinnin maailmalle aina ajankohtaisen kysymyksen: mikä on minun roolini muiden rinnalla? Onko oikein, että yltäkylläisyyttä pullollaan olevassa maailmassa ruokaa löytyy riittävästi vain joidenkin lautasilta? Miksei meillä voisi olla yhtä täyttä lautasta, josta jaettavaa riittäisi jokaiselle? Yhteisestä lautasesta oppisimme vihdoin jakamaan myös omistamme. Tähän ei Askolan mukaan kuitenkaan päästä pakottamalla ajatusmallin muutokseen. Yhteinen hyvämme opitaan ymmärtämään omien hyvyyden kokemusten kautta.

Täysi lautasellinen -kirja on Suomen Lähetysseuran ja Kirkon Ulkomaanavun yhteisjulkaisu. Kirja muistuttaa niin luterilaisen kirkon seurakuntia kuin meitä kaikkia suomalaisia jakamisen tärkeydestä. Emme elä tyhjiössä, emme viime kädessä omista omaamme. Hyvinvointi on yhteistä. Maa, joka meidät ruokkii on lopulta rajaton. Kirja muistuttaa, että jokainen voi löytää oman tapansa auttaa. Kirjan runsas valokuvakuvitus elävöittää tekstiä kauniisti ja inspiroi haastamaan itsensä muutokseen.

Lisätietoja
Kirjailija / Artisti Askola Irja
Formaatti sid. 76s
Julkaisuvuosi, julkaisija 2008 Suomen Lähetysseura
Copyright 2019