Suomalaisten pyhiinvaellukset keskiajall

40,50 € OVH: 45,00 €
Tilattavissa
SKU
9789522225306
Keskiajalla lähes jokainen kristitty osallistui ainakin kerran elämässään pyhiinvaellukselle. Miksi pyhiinvaellukselle lähdettiin, millaista matkanteko keskiaikaisilla teillä oli ja mikä pyhiinvaeltajia odotti niin matkanvarrella kuin määränpäässä?
Keskiajalla lähes jokainen kristitty osallistui ainakin kerran elämässään pyhiinvaellukselle. Myös suomalaisia toivioretkeläisiä matkasi Euroopan toiselle puolelle Santiago de Compostelaan, Roomaan ja Jerusalemiin. Suositumpia olivat kuitenkin lähempänä sijaitsevat kohteet, kuten Turku, Vadstena ja Nidaros.


Suomalaisten pyhiinvaellukset keskiajalla kertoo, miksi pyhiinvaellukselle lähdettiin, millaista matkanteko keskiaikaisilla teillä oli, mitä pyhiinvaeltajat matkallaan kokivat ja mikä heitä odotti määränpäässä. Kirjassa tarkastellaan myös vaellusten vaikutusta maailmankuvan avartumiseen kotiseudulla.


Kirjoittajat ovat keskiajan tutkimuksen johtavia asiantuntijoita. Suomalaisten pyhiinvaellukset keskiajalla julkaistaan yhteistyössä Museokeskus Vapriikin kanssa, ja se liittyy alkuvuodesta 2015 Vapriikissa avautuvaan samanteemaiseen näyttelyyn.

Lisätietoja
Kirjailija / Artisti Katajala-Peltomaa Sari, Krötzl Christian, Meriluoto-Jaakkola Marjo
Formaatti sid. 280 s.
Julkaisuvuosi, julkaisija 2014 Suomalaisen Kirjallisuuden Seura
Copyright 2019