Suomalainen herätys - Herätyskristillisyyden historia nälkävuosista Nokia-Missioon

32,90 € OVH: 38,90 €
Varastossa
SKU
9789522881342
Läpileikkaus suomalaisesta herätyskristillisyydestä alkaen 1600-luvun pietismistä ja päättyen Luther-säätiön muovautumiseen Lähetyshiippakunnaksi.
Maallikkopuhuja saarnaamassa parannusta rukoushuoneella. Asuntoautojen letka matkalla suviseuroihin. Torin laidalla kaiuttimista kuuluva laulu ja kitarasäestys. Huivipäiset mummot tuvan penkeillä. Kesäjuhlilla esitetty huolestunut julkilausuma yhteiskunnan maallistumisesta. Herätysliikkeistä piirtyy monenlaisia mielikuvia.


Herätyskristillisyys on vaikuttanut monin tavoin suomalaiseen kulttuuriin ja uskonnolliseen ajatteluun. Herätysliikkeet ovat haastaneet kirkon ja muokanneet käsityksiä uskosta, elämästä ja yhteiskunnasta. Suurella osalla suomalaisista on jonkinlainen kosketus niiden toimintaan. Mitä niistä tulisi tietää? Miten ne ovat syntyneet, ja miten ne nykyään vaikuttavat? Kysymyksiin etsitään vastausta kirjassa Suomalainen herätys - Herätyskristillisyyden historia nälkävuosista Nokia-Missioon.


Teemu Kakkuri on teologian tohtori, joka on perehtynyt erityisesti herätyskristillisyyden historiaan. Suomalainen herätys pohjautuu Kakkurin väitöstutkimukseen.

Lisätietoja
Kirjailija / Artisti Kakkuri Teemu
Formaatti sid. n. 220 s.
Julkaisuvuosi, julkaisija 2014 Kirjapaja
Copyright 2019