Rukoileva kädellinen

17,10 €
Varastossa
SKU
9789518886740
Artistinimellä Pappi tunnetun muusikon ja teologianmaisterin esseistinen kannanotto keskusteluun uskonnosta, sen mielestä ja merkityksestä nykyihmiselle.
Rukoileva kädellinen on artistinimellä Pappi tunnetun muusikon esseistinen kannanotto keskusteluun uskonnosta, sen mielestä ja merkityksestä nykyihmiselle.


Kysymys uskonnosta ja sen roolista ihmisen elämässä on ollut vahvasti esillä viime vuosina. Uskonto on osa päivänpolttavaa maailmanpolitiikkaa. Ihmisen uskonnollisuus on nähty sekä väkivallan että rauhan lähteenä. Keskustelu uskonnosta ja uskonnottomuudesta on muotoutunut usein myös analyysiksi tieteen ja uskonnon suhteesta.


Rukoileva kädellinen -kirjassa Pappi lähestyy aihetta erityisesti yksilön kokemuksen ja kaipauksen kautta. Räiskyvän esseistisessä teoksessa hän pohtii uskonnollisuutta paitsi omien tuntojensa, myös kristillis-eksistentialistisen perinteen sekä kirjavien pop-kulttuuriesimerkkien valossa. Käsittelyn kirjo kurkottaa gangstarapista Kurt Wallanderiin, Dostojevskista CSI:hin ja Matista ja Teposta Mestari Eckhartiin.


Pappi (s. 1983) on kolutukseltaan teologian maisteri ja Pappi-yhtyeen vokalisti ja sanoittaja. Rukoileva kädellinen on itsenäinen sisarteos Papin Syvyys-albumille.

Lisätietoja
Kirjailija / Artisti Pappi
Formaatti nid. 149 s.
Julkaisuvuosi, julkaisija 2013 Perussanoma
Copyright 2019