Suuri alttaritaulukirja

43,20 €
Tilattavissa
SKU
9789522205766
Suuri alttaritaulukirja esittelee kiehtovan ja monipuolisen teosvalikoiman suomalaisen kirkkotaiteen rikkaasta alttaritauluperinteestä.
Kirkkoon saapuessamme katse hakeutuu usein ensimmäisenä sen alttaritauluun. Alttaritaulut välittävät kristinuskon sanomaa sekä tunteita, jotka yhdistävät eri sukupolvia. Aina emme kuitenkaan tule ajatelleeksi, kuka alttaritaulun on tehnyt ja milloin. Näihin kysymyksiin vastaa Juha Vartiaisen kirjoittama Suuri alttaritaulukirja, jossa esitellään 350 suomalaista alttariteosta keskiajalta nykypäivään.

Suomalaisissa kirkoissa alttaritaulu on voitu toteuttaa usealla tekniikalla, ja kirkkojen alttariteoksien joukosta löytyy niin maalauksia, pronssivaluja, puuveistoksia kuin tekstiilitaidettakin. Suuri alttaritaulukirja esittelee kiehtovan ja monipuolisen teosvalikoiman tästä suomalaisen kirkkotaiteen rikkaasta alttaritauluperinteestä.

Juha Vartiainen kertoo kunkin alttaritaulun taustan yleistajuisesti ja kiinnostavasti. Kirjan upea nelivärikuvitus houkuttelee lukijan tutkimusretkelle alttaritaulujen aihemaailmaan ja estetiikkaan.

Lisätietoja
Fyysinen koko 225 x 225 mm
Kirjailija / Artisti Vartiainen Juha
Formaatti sid. 285 s.
Julkaisuvuosi, julkaisija 2012 Readme.fi
Copyright 2019