• 020 754 2350

Kätkeytynyt Jumala

Lisää kuvia

Kätkeytynyt Jumala

Evans C. Stephen
Tuotenumero: 9789518888010

26,10 €

OVH: 29.00 €

Tunnettu amerikkalainen historioitsija ja filosofi tarjoaa uuden tulkinnan klassisista teistisitä argumenteista. Hän perustaa argumenttinsa muutamalle yksinkertaiselle idealle. Ensinnäkin jos on olemassa kristinuskon, juutalaisuuden tai islamin kaltainen jumala, on todennäköistä, että "luonnollinen" tieto hänestä on mahdollista.
TAI

Saatavuus: Jälkitoimitustuote


Tunnettu amerikkalainen historioitsija ja filosofi tarjoaa uuden tulkinnan klassisista teistisitä argumenteista. Hän perustaa argumenttinsa muutamalle yksinkertaiselle idealle. Ensinnäkin jos on olemassa kristinuskon, juutalaisuuden tai islamin kaltainen jumala, on todennäköistä, että "luonnollinen" tieto hänestä on mahdollista. Toiseksi tällä tiedolla on todennäköisesti kaksi tunnusmerkkiä:

- Se on laajasti ja helposti ihmisten saatavilla. - Samalla se on kuitenkin helppo myös torjua.

Nämä periaatteet tarjoavat uuden perspektiivin klassisiin Jumalan olemassaoloa koskeviin argumentteihin. Ymmärrämme yhtäältä argumenttien vetovoiman mutta toisaalta myös sen, miksi ne eivät muodosta ratkaisevaa jumalatodistusta. Evans osoittaa myös mm., etteivät nykyiset tieteelliset teoriat uskontojen synnystä ole ristiriidassa näiden todistuksien kanssa vaan päinvastoin voivat tukea uskonnollisten vakaumusten totuutta.

Lisätiedot

Lisätiedot

Kirjailija / Artisti Evans C. Stephen
Julkaisuvuosi, julkaisija 2017 Perussanoma
Saatavuus Ilmestyy kesäkuussa 2017. Ennakkotilattavissa.
Formaatti nid 270 s.