Tieteen ja uskonnon dialogi

22,30 € OVH: 27,90 €
Tilattavissa
SKU
9789522882691
Seikkaperäinen ja yleistajuinen johdatus uskonnollisen ja tieteellisen maailmankuvan väliseen dialogiin. Teologisen tiedekunnan pääsykoekirja 2016.
Alister McGrathin Tieteen ja uskonnon dialogi tarjoaa yleistajuisen johdannon uskonnollisen ja tieteellisen maailmankuvan väliseen vuoropuheluun. Teos ei edellytä lukijalta syvällistä luonnontieteiden sen enempää kuin teologiankaan tuntemusta, vaan pyrkii tekemään tutuksi sekä tarvittavan käsitteistön, kysymyksenasettelun lähtökohdat että tieteen ja uskonnon suhteesta käytävän olennaisimman keskustelun erityisteemoineen.

Teologisen tiedekunnan pääsykoekirja 2016.

Tieteen ja uskonnon dialogin teemoihin kuuluvat muun muassa tieteen asema eri maailmanuskonnoissa, erilaiset mallit, joilla uskonto ja tiede voidaan suhteuttaa toisiinsa, tieteellisen päättelyn luonne ja rajat sekä kysymys luonnollisen teologian mahdollisuudesta.


Oxfordin yliopiston uskonnon ja tieteen Andreas Idrios -professuuria hoitava Alister McGrath on sekä teologian että molekulaarisen biofysiikan tohtori ja keskittynyt kattavassa tuotannossaan erityisesti tieteen ja uskonnopn välisiin kysymyksiin.

Lisätietoja
Kirjailija / Artisti Alister McGrath
Copyright 2019