Tiedeusko ja todellisuuden rajat

Tarjoushinta 11,90 € Norm. hinta 27,90 €
Tilattavissa
SKU
9789522883728
Mikael Stenmark tarkastelee teoksessaan niin sanotun "tiedeuskon" perusteita ja pyrkii osoittamaan, ettei tiedeusko ole itsekään lopulta tieteellistä, vaan sen taustalta löytyy joukko kyseenalaisia, tieteen ulkopuolisia filosofisia uskomuksia.

Tiedeusko ja todellisuuden rajat on Uppsalan yliopiston uskonnonfilosofian professorin Mikael Stenmarkin tarkkanäköinen analyysi niin sanotun "tiedeuskon" perusteista. Stenmark tarkastelee kirjassaan muun muassa seuraavia aiheita: Voiko tiede kertoa meille kaiken, mitä todellisuudesta voidaan tietää? Voiko tiede kertoa meille elämän tarkoituksen tai antaa parhaan tiedon moraalisista periaatteista? Voiko tieteestä tulla jopa uskonnon korvike?

Stenmarkin terävässä analyysissa paljastuu, ettei tiedeusko ole itsekään lopulta tieteellistä, vaan sen taustalta löytyy joukko kyseenalaisia, tieteen ulkopuolisia filosofisia uskomuksia.

Mikael Stenmark (s. 1962) on Uppsalan yliopiston uskonnonfilosofian professori ja toiminut Uppsalan teologisen tiedekunnan dekaanina vuosina 2008-2014. Stenmarkin tutkimukset keskittyvät luonnontieteen, filosofian ja teologian väliseen keskusteluun. Hänen tutkimuksensa on palkittu John Templetonin säätiön palkinnolla vuonna 1996.

Lisätietoja
Kirjailija / Artisti Mikael Stenmark
Formaatti n. 180 s.
Julkaisuvuosi, julkaisija 2016 Kirjapaja
Copyright 2019