Vatikaanin II kirkolliskokous

25,70 € OVH: 28,60 €
Tilattavissa
SKU
9789526830162
Ensimmäinen suomenkielinen johdantoteos Vatikaanin II kirkolliskokouksen historiaan, teksteihin ja tulkintaan.
Joulukuun 8. päivänä 2015 on kulunut 50 vuotta Vatikaanin II kirkolliskokouksen päättymisestä. Paavi Franciscuksen mukaan kirkolliskokouksesta "alkoi uusi vaihe kirkon historiassa" (Laupeuden kasvot 4). Vatikaanin II Kirkolliskokous - Johdatus historiaan, teksteihin ja tulkintaan on ensimmäinen suomenkielinen johdantoteos 1900-luvun merkittävimmän kirkollisen tapahtuman historiaan ja merkitykseen.

Vatikaanin II kirkolliskokousta pidetään yleisesti 1900-luvun tärkeimpänä kirkkohistoriallisena tapahtumana, jonka vaikutukset ulottuivat kauas katolisen kirkon ulkopuolellekin. Neljä vuotta (1962–1965) kestäneessä konsiilissa kirkon suhde käytännössä kaikkeen ulkopuoliseen (muut kirkot, muut uskonnot, moderni maailma) arvioitiin uudelleen, ja sen seurauksena ulkopuolisetkin joutuivat saman tehtävän eteen.


Vatikaanin II kirkolliskokous -kirjan kirjoittaja Emil Anton on sanojensa mukaan "pyrkinyt kirjoittamaan kansantajuisen tietokirjan, joka sopii niin teologeille kuin ei-teologeillekin. Kirjan ote on esittelevä, eikä se siis ole argumentti minkään tietyn näkemyksen puolesta. Epäilemättä omat ja käyttämieni tutkijoiden ajatukset ja kokemukset värittävät tekstiä enemmän tai vähemmän, mutta olen silti tähdännyt objektiiviseen esittelyyn.”

Lisätietoja
Kirjailija / Artisti Anton Emil
Saatavuus Saatavana
Formaatti nid. 257 s.
Julkaisuvuosi, julkaisija 2015 Amanda Kustannus
Copyright 2019