Puhutaan seksuaalisuudesta - Ammatillisia kohtaantumisia sosiaali- ja hoitotyössä

6,90 € OVH: 34,50 €
Varastossa
SKU
9789522471192
Teos rohkaisee seksuaalisuuden puheeksi ottamiseen, kohtaavaan työotteeseen ja seksuaaliterveyden vaalimiseen.
Seksuaalisuus on osa fyysistä, psyykkistä, sosiaalista ja henkistä terveyttämme ja osa minäkuvaamme. Hoitotyön ammattitaitoon sisältyy kyky luoda luottamuksellinen ilmapiiri, joka kannustaa ottamaan esiin myös seksuaalikysymykset.


Puhutaan seksuaalisuudesta rohkaisee seksuaalisuuden puheeksi ottamiseen, kohtaavaan työotteeseen ja seksuaaliterveyden vaalimiseen. Jotta voi kohdata asiakkaan tunteet kunnioittavasti, on tärkeää tunnistaa myös omat seksuaalisuuteen liittyvät tunteensa, ajatuksensa ja kokemuksensa sekä oma ihmiskuvansa. Kirja kannustaa omakohtaiseen pohdintaan muun muassa tehtävien ja kirjoittajien kehittämän Lumme-mallin avulla. Mukana on myös lukuisia käytännön hoitotyöhön liittyviä pohdintatehtäviä, jotka huomioivat seksuaalisuuden moninaisuuden ja monimuotoisuuden.


Kirja on tarkoitettu hoito- ja hoivatyön opiskelijoille. Se sopii myös alan ammattilaisille tietojen päivittämiseen ja syventämiseen.


Katriina Bildjuschkin on erikoissairaanhoitaja-kätilö ja seksuaalipedagogi (NACS). Hän toimii Turun sosiaali- ja terveystoimessa seksuaali- ja lisääntymisterveyden asiantuntijana. Susanna Ruuhilahti on kätilö ja seksuaalikasvattaja.

Lisätietoja
Kirjailija / Artisti Ruuhilahti Susanna, Bildjusckin Katriina
Formaatti nid. 144 s.
Julkaisuvuosi, julkaisija 2010 Kirjapaja
Copyright 2019