Rajatonta rakkautta - Lähetyskutsu Matteuksen evankeliumissa

17,10 € OVH: 19,00 €
Tilattavissa
SKU
9789518887235
Teoksessa pastori Jukka Norvanto avaa Jeesuksen lähetyskäskyn merkitystä erityisesti Matteuksen evankeliumin näkökulmasta.
Teoksessa Rajatonta rakkautta pastori Jukka Norvanto avaa Jeesuksen lähetyskäskyn merkitystä erityisesti Matteuksen evankeliumin näkökulmasta.

Matteuksen evankeliumin korostuksiin kuuluu rohkaisu ylittää rajoja. Vaikka evankeliumikirja oli alun perin kirjoitettu lähinnä juutalaisista koostuvalle lukijakunnalle, siinä yhä uudelleen nostetaan esiin Jeesuksen yhteys muiden kansojen edustajiin. Tähän viittaavat mm. sukuluettelossa mainitut pakanakansoihin kuuluvat Jeesuksen esiäidit, itämaan tietäjät sekä Jeesuksen hämmästely kun hän kohtaa roomalaisen sadanpäällikön ja kanaanilaisen naisen suuren uskon. Korostus näkyy myös roomalaisen sadanpäällikön ristin juurella lausumista sanoista: "Tämä oli todella Jumalan Poika." Vielä aivan kirjan lopulla Matteus ainoana välittää lähetyskäskyn siinä muodossa, jossa puhutaan kaikista kansoista.

Matteuksen suuria viestejä onkin, että Jumalan rakkauden evankeliumi on tarkoitettu rajoituksetta kaikille ihmisille: niin kuin juutalaisille kuin meille pakanakansojen edustajillekin. Kenelläkään ei ole oikeutta pitää evankeliumia vain itsellään.

Lisätietoja
Kirjailija / Artisti Jukka Norvanto
Formaatti nid. 109 s.
Julkaisuvuosi, julkaisija 2015 Perussanoma
Copyright 2019