Raamattu ja historia

23,40 € OVH: 26,00 €
Tilattavissa
SKU
9789527297162

Jari Iivaneisen kirja Raamattu ja historia käsittelee Raamatun tapahtumien historiallisuutta. On asiota, mitä tutkijat epäilevät kuten  syntiinlankeemus, vedenpaisumus ja Baabelin torni sekä evankeliumeissa esiintyvät ihmeet. He pitävät niitä taruina, jotka eivät ole totuudenmukaisia.

Nykyaikana monet tutkijat epäilevät Raamatun tapahtumien historiallisuutta. On asiota, mitä tutkijat epäilevät kuten  syntiinlankeemus, vedenpaisumus ja Baabelin torni sekä evankeliumeissa esiintyvät ihmeet. He pitävät niitä taruina, jotka eivät ole totuudenmukaisia.

Raamatun historiallisuuden puolesta on kuitenkin todisteita. Kymmeniä Vanhan ja Uuden testamentin henkilöitä – kuninkaita, profeettoja, apostoleja, puhumattakaan Jeesuksesta – mainitaan erilaisissa lähteissä ja arkeologisissa kaivauksissa. Lisäksi Raamatun tapahtumista mainitaan monissa lähteissä. On perusteltua pitää Raamattua historiallisena ja luotettavana. 

Jari Iivanainen on pitkän linjan Raamatuntutkija, hänen tutkimustyönsä tuloksena on syntynyt laaja aineisto eri aiheista. Teokset käsittävät niin seurakunnan tilaa, kuin eri uskontoja ja ajan ilmiöitä. Jari Iivanaisen toimittamana ilmestyi 2019 (KKJMK OY) Sana tutuksi Raamatun hakusanakirja, johon on koottu kattavasti yhteen 19 hengellisen elämän keskeistä aihealuetta ja niihin liittyvät noin 300 aihetta.

Lisätietoja
Kirjailija / Artisti Jari Iivanainen
Julkaisuvuosi, julkaisija 2019 KKJMK
Copyright 2019