Esseitä Uuden testamentin vaikeista kohdista

24,30 €
Varastossa
SKU
9789518887020
Onko Raamattu ristiriidassa itsensä kanssa? Ovatko ristiriidat vain näennäisiä ja miten nähdä näiden näennäisyyksien taakse? Tunnettu raamatunopettaja Eero Junkkaala pyrkii selvittämään asiaa Uuden testamentin osalta Raamatun kokonaissanoman, kirkon itseymmärryksen ja uusimman tutkimuksen valossa.
Se, joka haluaa pitää näppinsä irti kristinuskosta, toistaa mielellään kuulemaansa väitettä, jonka mukaan Raamattu on niin ristiriitainen kirja, ettei sitä kannata lukea. Raamatun lukijakin hämmentyy joskus sellaisten kohtien edessä, joita on vaikea sovittaa keskenään yhteen.


Tunnettu raamatunopettaja teologian tohtori Eero Junkkaala esittelee kirjassaan Esseitä Uuden testamentin vaikeista kohdista yli kuusikymmentä Uuden testamentin hankalaa kohtaa. Junkkaala ei kaihda kiperimpiäkään kysymyksiä, eikä pyri silottelemaan ristiriitoja. Hän etsii vastauksia Raamatun kokonaissanomasta, kirkon itseymmärryksestä ja uusimmasta tutkimuksesta. Pyrkimyksenä on ottaa Raamattu sellaisena kuin se on ja koettaa ymmärtää, mikä sen sanoma on niissäkin kohdissa, jotka avautuvat vaikeasti lukijalle.


Esseitä Uuden testamentin vaikeista kohdista tarjoaa avaimia sellaiseen raamatuntulkintaan, jossa koetetaan ymmärtää Uuden testamentin alkuperäinen kirjoittamistilanne ja jossa kunnioitetaan Pyhää kirjaa Jumalan ilmoituksena. Valtakunnan salaisuudet, osa 2.

Lisätietoja
Kirjailija / Artisti Junkkaala Eero
Formaatti sid. 200 s.
Julkaisuvuosi, julkaisija 2014 Perussanoma
Copyright 2019