Apostoli Paavali, universalismin perustaja

30,60 € OVH: 34,00 €
Tilattavissa
SKU
9789524952095
Ranskalainen filosofi Alain Badiou tarjoaa uuden ja omaperäisen tulkinnan apostoli Paavalista filosofisena ja poliittisena ajattelijana.
Tässä teoksessa ranskalainen filosofi Alain Badiou tarjoaa uuden ja omaperäisen tulkinnan apostoli Paavalista filosofisena ja poliittisena ajattelijana. Paavalin ajatukset universaalista totuudesta ja sen subjektiivisesta rakentumisesta ovat Badioun mukaan edelleen ajankohtaisia. Badiou lähestyy Paavalia filosofian eikä teologian näkökulmasta, mutta hänen kirjansa on myös osoitus siitä, miten länsimaisessa ajattelussa uskontoa, politiikkaa ja filosofiaa ei voi erottaa toisistaan muuten kuin tekemällä niille väkivaltaa.


Badioulle Paavali ei ole kristillisen perinteen ylistetty pyhimys tai filosofien pilkkaama, elämää halveksiva kirkon perustaja vaan aidosti omaperäinen ja vallankumouksellinen kirjoittaja. Paavalin kirjeistä voidaan löytää monia nykyajalle tärkeitä teemoja: universalismi, tasa-arvo, lain ongelma, rakkauden ja toivon asema yhteisössä sekä inhimillisten erojen dynamiikka. Paavalin kirjeet tarjoavat lähtökohdan ajatella uudelleen väkivallattoman inhimillisen yhdessäolon ja tasa-arvoisen poliittisen yhteisön mahdollisuutta.


Badioun kirja on herättänyt maailmalla uuden filosofisen kiinnostuksen Paavalia kohtaan. Kirjoittaja (s. 1937) on ranskalainen nykyfilosofi. Hän toimi filosofian professorina Paris VIII:ssa (Vincennes - Saint Denis), kunnes siirtyi 1999 École Normale Supérieureen, jossa toimii nykyään emeritusprofessorina.

Lisätietoja
Kirjailija / Artisti Alain Badiou
Formaatti nid. 168 s.
Julkaisuvuosi, julkaisija 2011 Gaudeamus
Tästä kiinnostuneet katsoivat myös
 1. Suurin kaikista on rakkaus
  Suurin kaikista on rakkaus
  22,50 € OVH: 25,00 €
 2. Mitä kirkolle kuuluu?
  Mitä kirkolle kuuluu?
  24,70 € OVH: 29,00 €
 3. Sisäänkäyntejä Raamattuun - Tulkitsijan kirja
  Sisäänkäyntejä Raamattuun - Tulkitsijan kirja
  Tarjoushinta 15,90 € Norm. hinta 34,90 €
Copyright 2019