Jeesus Nasaretilainen, nid.

9,00 € OVH: 10,00 €
Tilattavissa
SKU
9789522644084
Elokuvaohjaaja Paul Verhoeven riisuu myyttisen Jeesuksen ja paljastaa miehen, jolla oli paljon yhteistä muille historian merkittäville poliittisille johtajille - ihmisille, jotka uskoivat, että muutos tulee heidän elinaikanaan.
Paul Verhoevenin kirjassa Jeesus Nasaretilainen ei esitellä vertauskuvia kertovaa ihmeiden Jeesusta, Jumalan poikaa. Verhoeven piirtää kuvan Jeesuksesta hyvinkin lihallisena ihmisenä, joka hengittää, ottaa riskejä, unelmoi, kuvittelee ja tekee virheitä. Jeesus loi myös mullistavan etiikan, joka korosti valistunutta käytöstä, hyväksyi ihmisluonnon ristiriitaisuuden ja muutti siten aikansa arvoasetelmat.

Kirja ammentaa ennakkoluulottomasti raamatuntutkimuksesta ja rakentaa sillan, joka ulottuu Jeesuksen elinajasta nykyhetkeen, raamatuntutkijoista lukijoihin, joiden kiinnostus voi olla henkilökohtainen tai poliittinen.

Kirjan toinen kirjoittaja on Rob van Scheers.


"En epäile, etteikö Jeesus ollut oikeasti olemassa. Nykyisin otaksutaan, että hän syntyi kolme tai neljä vuotta ennen "vuotta nolla". -- Tiedämme myös, että roomalaiset tappoivat Jeesuksen keisari Tiberiuksen hallituskaudella. Teloitus tapahtui oletettavasti joskus vuosina 30-33 jKr.

Kaikki muu on kiistanalaista. Olen syventynyt aiheeseen jo yli kaksikymmentä vuotta, aina samasta lähtökohdasta: mitä jää jäljelle, kun evankeliumien kirjoittajien kerrontekniset ratkaisut on purettu pois? Toisin sanoen: Kuka Jeesus oikeasti oli - ja millä asialla?"


Lisätietoja
Kirjailija / Artisti Verhoeven, Paul
Formaatti pokkari nid. 291 s.
Julkaisuvuosi, julkaisija 2015 Into kustannus
Tästä kiinnostuneet katsoivat myös
Copyright 2019