Synaksarion huhtikuu

37,80 € OVH: 42,00 €
Tilattavissa
SKU
9789525652895
Kirjasarja pyhien elämäkerroista.
Synaksarion on ortodoksisen kirkon keskeisimpiä perusteoksia – kokoelma pyhien miesten ja naisten elämäkertoja. Kokoelma kattaa tuhat vuotta läntisen ja kaksi vuosituhatta itäisen kristikunnan pyhiä sekä vanhan liiton hurskaat.


HUHTIKUU sisältää yli 320 pyhää sekä tuhansia heidän kanssaan uskonsa tähden kärsineitä. Heidän joukossaan on varhaisen kristikunnan merkittävimpiä hahmoja kuten apostoli Markus, suurmarttyyri Georgios Voittaja ja Maria Egyptiläinen sekä jumalanpalvelustekstien laatija Joosef Hymnografi. Mukana on myös lukuisia värikkäitä uudempia pyhiä kuten Simeon Avojalka, Nektari Optinalainen, Maria Hatsinalainen, Matrona MOskovalainen sekä Lesboksen mystiset pyhät Rafael, Nikolaos ja Irene.


Suomeksi julkaistava 12-osainen suurteos on kansainvälisesti ainutlaatuinen. Teossarjan on toimittanut filosofian tohtori munkkidiakoni Serafim Seppälä, joka toimii professorina Itä-Suomen yliopistossa. Työryhmään kuuluvat myös nunnat Kristoduli ja Ksenia Lintulan luostarista sekä TM Aija Sailamäki


Aiemmin ovat ilmestyneet osat syyskuusta maaliskuuhun.

Lisätietoja
Kirjailija / Artisti Seppälä Serafim (toim.)
Formaatti sid. 510 s.
Julkaisuvuosi, julkaisija 2010 Ortodoksisen kirjallisuuden julkaisuneuvosto OKJ
Tästä kiinnostuneet katsoivat myös
Copyright 2019